Alerta terrorista a Barcelona per un grup de persones que va fotografiar-se amb una arma

Els fets van tenir lloc el passat mes de juliol

Un dels testimonis va poder fotografiar els fets. | Cedida.

 

Barcelona també ha patit una situació d'alarma per un suposat atac gihadista, que al final va resultar no ser-ho. Un episodi que va passar totalment desapercebut i que aquest dimarts avança La Vanguardia. Els fets van tenir lloc el passat 6 de juliol al port de la ciutat, quan un jove pakistanès de 12 anys acompanyat de quatre adults va brandar una arma en senyal de victòria davant d'uns creuers mentre els altres el fotografiaven. Alhora, el noi també va apuntar i va simular que disparava els helicòpters turístics que s'enlairen al moll.

  

Els testimonis que van veure tot el que va passar van sentir por quan el jove es passejava tranquil·lament per la zona amb un fusell d'assalt que sembla real, tot i que després ja es va poder comprovar que es tractava d'una arma simulada i idèntica a una autèntica. Un dels presents va trucar al 112 per avisar sobre el que havia vist i les seves indicacions van permetre que les càmeres de seguretat portuària no perdessin de vista el noi i els altres adults. Altres persones que passejaven per la zona van fugir ràpidament, esporuguits després de veure l'arma.

Finalment, unitats antiterroristes de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra es van desplaçar al moll del port per controlar la situació. Els agents van poder comprovar que l'arma era falsa i el cas va passar de terrorisme a l'àmbit de seguretat ciutadana. Segons explica La Vanguardia, tots els implicats van ser identificats i s'han pres mesures perquè les fotografies i gravacions de les escenes protagonitzades pel noi no passin a mans de l'Estat Islàmic i les puguin incloure en un dels seus vídeos propagandístics.


Comentaris

envia el comentari