Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Augmenta a 250 la xifra de morts al terratrèmol d'Itàlia

Els fets han ocorregut aquesta matinada, cap a les 3.30 hores
El terratrèmol ha deixat diverses víctimes. | Twitter

 

Imatge del lloc. | Reuters.

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous a les 18.30 hores

L'últim balanç oficial eleva a 250 els morts en el terratrèmol d'Itàlia.

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous a les 15.00 hores

Almenys haurien mort 241 persones a causa del terratrèmol i entre les víctimes hi ha una jove espanyola de 25 anys. 

 

ACTUALITZACIÓ | Dimecres a les 19.00 hores

 

Augmenten fins a 120 les víctimes del terratrèmol i més de 350 ferits.

 

ACTUALITZACIÓ | Dimecres a les 14.40 hores

 

Segons el diari italià La Repubblica, la xifra de morts provocats pel terratrèmol, que ha afectat les localitats de Amatrice, Accumoli i Arquata de Tronto, ha augmentat fins a 45 en les últimes hores. La regió d'Ombria ha experimentat diverses rèpliques del sisme, dos gairebé immediates de 3,9 i 2,8, i dos posteriors de 5,1 i 5,4.

 

ACTUALITZACIÓ | Dimecres a les 09.40 hores

 

Augmenta a 21 la quantitat de morts després del terratrèmol. Hi ha almenys 100 persones desaparegudes, per la qual cosa la xifra podria disparar-se. L'alcalde d'Amatrice ha assegurat aquest matí que «la meitat del poble ha desaparegut» i així ha estat, tal com podeu veure en la imatge següent. Els principals municipis afectats pel desastre són Amatrice, Accumoli i Norcia, a les províncies de Perusa i de Rieti.

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dimecres a les 07.30 hores

 

Un terratrèmol ha sacsejat el centre d'Itàlia la passada matinada. En concret, un moviment de 6,2 graus i almenys dues rèpliques de 5 graus han deixat un panorama devastador en una àmplia àrea del centre de la península. Tot això ha passat a uns 150 quilòmetres al nord de Roma, on s'ha percebut el tremolor. L'epicentre es trobava a 10 quilòmetres de profunditat, prop de la ciutat de Norcia.

 

Una de les ciutats més fortament afectades és Amatrice, i també Accumoli. El 2009, el terratrèmol de L'Aquila, de la mateixa magnitud que el d'aquesta matinada, ja va causar 300 morts. De moment, es té constància de 21 víctimes mortals i desenes de ferits.