rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Augmenta la preocupació per l'enterovirus i es dupliquen les urgències pediàtriques a la Vall d'Hebron

 

 

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha registrat un augment del 100% de les urgències pediàtriques l'última setmana després de l'alerta generada per uns 60 casos de diversa gravetat pel brot víric per enterovirus que ha comportat alteracions neurològiques.

 

Ho ha dit en declaracions a Europa Press el cap del Servei de Pediatria de l'Hospital, Carlos Rodrigo, que ha explicat que si normalment arriben 90 urgències diàries a l'hospital maternoinfantil, ara s'atenen 180.

 

"No és que creixi el nombre de casos, sinó que augmenta la preocupació", ha aclarit el pediatre, que ha subratllat que la gran majoria de casos són lleus i evolucionen favorablement. Ha pronosticat l'existència de més casos, si bé la "gran majoria seran lleus", i probablement s'estendran fins a finals d'estiu o principis de tardor, tot i que ningú pot fer un pronòstic de l'epidèmia. Ha explicat que a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, més conegut com a Can Ruti, s'atenen entre un 50% i un 60% més d'urgències diàries.

 

CREIXEN UN 30% A SANT JOAN DE DÉU

D'altra banda, l'Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat (Barcelona) i de referència en l'àmbit infantil, les urgències han ascendit un 30% respecte als dies ordinaris, en què arriben 200 casos diaris. El president de la Societat Catalana de Pediatria (SCP), Ferran A. Moraga, ha destacat l'augment de consultes telefòniques pediàtriques generades arran de la detecció dels casos diagnosticats per primera vegada a Catalunya.

 

CONSULTES SANITÀRIES

Des de dimecres i fins a les 08.00 hores d'aquest divendres, el 061 CatSalut Respon ha atès 330 persones per consultes sanitàries relacionades amb el enterovirus. Les peticions més habituals són la simptomatologia, les mesures preventives i els mecanismes de contagi d'aquesta tipologia de virus, segons dades de la Conselleria de Salut que ha reforçat l'equip d'atenció telefònica amb metges i infermeres per donar una millor resposta.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris