rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El barri de la Barceloneta, fora de control

Els veïns, farts de la situació, denuncien i fan visible l'incivisme a través de les xarxes socials
Turistes en un supermercat de la Barceloneta | Cedida

Els problemes al barri de la Barceloneta no cessen. Fa aproximadament un mes, una veïna va publicar a Twitter un vídeo d'una parella practicant sexe al mig d'un carrer d'aquest barri i que va provocar la indignació de molts usuaris a les xarxes. L'incident de la parella tenint relacions és només un de tants problemes d'incivisme amb què els veïns de la Barceloneta conviuen diàriament, sobretot durant els mesos d'estiu. Fins i tot alguns dels mateixos turistes se sorprenen del que arriba a passar al barri, com la Lorena, una turista francesa de 20 anys que explicava a 'La Vanguardia' que no podia entendre com algú «pot viure aquí, és com un parc temàtic de la borratxera». La noia reconeixia que és complicat resistir-se a les festes improvisades pels joves i explica, després de sortir de festa, que la majoria acaben «tirats per les escales, vomitant pel carrer o dormint en pisos que no són seus». La festa a la platja no s'atura mai. A més, la platja de la Barceloneta i el passeig de Joan de Borbó s'han convertit amb el nucli de les festes improvisades de 'botellón', on es reuneixen milers de persones.

«Anem més al supermercat que a l'apartament», confessa un turista nord-americà. Tots aquests turistes venen a Barcelona perquè al seu país «les xarxes socials anuncien Barcelona com un paradís mundial del descontrol». Segons informa el mitjà citat, el barri té uns 16.000 veïns empadronats, només 72 pisos legalitzats i més de 500 pisos pirates incontrolats. Alguns veïns han hagut de vendre's l'apartament i marxar a viure a un altre lloc perquè «no deixen viure, truquen al timbre, fan pipi a la porta, defequen a l'escala, i omplen la finestra de burilles i d'altres coses». «Pots trobar-te una piscina amb aigua, plena de gent, al mig del carrer», ocupant una plaça de vehicle, explica una altra veïna. Per la seva part, l'encarregat d'un emblemàtic establiment de la Barceloneta explica que ja n'estan farts: «Estan permetent que el nostre barri es converteixi en un nou Lloret», i apunta que els polítics haurien de prohibir immediatament aquest turisme perquè «ni els nens del casal poden anar a la platja».

 

Un veí, pensionista, explica que «se'ls permet fer tot allò que al seu país tenen vetat», que s'ha trobat «gent despullada corrent pels carrers i inclús comprant als supermercats» i que, fins i tot, un dia va recriminar a un noi que estava pixant en un banc i li va voler pegar. Per tot això, cada vegada és més gran la preocupació per la pressió turística a Barcelona pels veïns. Molts d'ells intenten treure profit d'aquesta situació i obtenen beneficis a través dels seus habitatges, però la majoria intenta no deixar-se endur per aquest assetjament turístic. La convivència veïnal resulta impossible.

 

Els veïns, farts de la situació, fa temps que volen fer pressió compartint a les xarxes socials els problemes i les actituds incíviques amb les quals es creuen cada dia. Ho fan a través de l'etiqueta #CapMésEstiuComAquest, una campanya impulsada per l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, que acull diversos col·lectius i plataformes veïnals de Barcelona. Concretament, les plataformes Barceloneta Diu Prou i la Plataforma Defensa Barceloneta s'encarreguen de difondre i denunciar l'incivisme del barri. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris