El bol de tres dòlars que va fer rica a una família

El van comprar per casualitat a un veí i va resultar ser una peça de milions de dòlars

Imatge del bol de tres dòlars que va valer milions. Foto: Cedida.

 

 

Mai saps quan ni com et pot canviar la vida, però el cas d'aquesta família de l'estat de Nova York és, si més no, curiós. Un dia, mentre passejaven pel mercat de segona mà que havia muntat un dels seus veïns a les portes de casa seva, van trobar un petit bol de ceràmica, d'uns 12 centímetres de diàmetre que els va agradar per dues raons: era un element perfecte per a decorar la casa i només valia 3 dòlars.

Després d'un temps amb la peça a casa i encuriosits per la seva decoració van demanar l'opinió a un especialista que, immediatament va veure que es trobava davant una peça molt especial. El petit bol tenia prop de 1.000 anys i provenia del nord de la Dinastia Song, que va existir entre els anys 960 i 1.127 a la Xina. Coneixent aquesta valuosa informació van decidir portar-lo a la casa de subhastes Sotheby's de Londres, on el van valorar en uns 250.000 dòlars.

La troballa (i la subhasta) va ser tan mediàtica que diversos mitjans de prestigi mundial, com la CNN o la BBC van cobrir l'acte. El comerciant d'art Giuseppe Eskenazi va ser el que es va emportar el bol a la subhasta, per un preu de, atenció, 2.225.000 dòlars.


Comentaris

envia el comentari