El «bugchasing», una perillosa pràctica sexual que cobra força a Catalunya

Es tracta d'una orgia entre homes, un dels quals té el VIH
La pràctica es duu a terme amb orgies que multipliquen la possibilitat de contagi | CatalunyaDiari.cat

 

Dins de les rareses que poden trobar-se dins del món del sexe, ens trobem que, existeixen algunes pràctiques que més enllà de ser excèntriques o poc comunes són, a més, molt perilloses. De fet, qualsevol pràctica que, per diversió o plaer, pugui posar en risc la nostra integritat física o la nostra salut hauria de descartar-se del nostre repertori sexual.

 

Una d'aquestes pràctiques és la ‘ruleta sexual’ que consisteix a tenir una orgia amb diverses persones, una de les quals és portadora del VIH. Aquesta pràctica, també es denomina com «bugchasing», traduïda com a «caça la bestiola», i és molt comuna en el col·lectiu homosexual.

 

La morbositat i el desig de pertinença són les claus després del bugchasing

En la pràctica tots realitzen actes sexuals sense preservatiu, buscant precisament el risc de contreure la malaltia. Alguns fins i tot busquen contreure-ho de forma voluntària tant per despreocupar-se de tenir-ho com per canviar de rol dins del joc.

 

De fet, dins d'aquesta pràctica existeix una terminologia específica per a fer més interessant el joc. El seropositiu té el nom de 'gift giver', o donador del regal. I el que espera rebre el regal, és el 'bug chaser'.

 

Els especialistes es mostren molt alarmats de l'existència d'aquestes pràctiques, ja que són un factor de risc tant pels participants com per a la resta de la població. En augmentar els portadors de la malaltia i els contagis és més senzill que el VIH faci el salt de la comunitat a la població general, disparant el nombre d'afectats.

 

Com explica ‘El Sextante’, existeix una raó social i psicològica que motiva aquesta pràctica i radica, principalment, en la idea d'exclusivitat. Les persones que es presten a participar en el joc busquen aquest tipus de procés selectiu per formar una comunitat pròpia a la qual pertànyer. Dit d'una altra manera, les persones que ho fan busquen en realitat sentir-se part d'un grup especial i unit amb el qual empatitzar.

 

Josep Mallolas, metge del Clínic, va explicar en una entrevista a la SER que existeixen ruletes sexuals exclusives per a persones que pateixen el VIH, i unes altres en les quals poden participar persones sanes.

 

Ho practica especialment el col·lectiu homosexual, encara que no és exclusiu d'aquest | CatalunyaDiari.cat

 

Un mal que s'estén amb rapidesa

El problema és que la malaltia salta fàcilment d'uns a uns altres i s'estén a gran velocitat. El mateix Mallolas recordava en l'entrevista el cas d'un jove homosexual de 22 anys que li va dir: «la meva sexualitat és importantíssima i no em vull resignar a viure la resta de la meva vida amb un preservatiu posat. Quina alternativa tinc? Infectar-me. I com més aviat m'infecti i abans em tracti i mantingui una càrrega viral indetectable, abans deixaré de patir per si m'infecto».

 

Mallolas confessa que aquest cas el va sorprendre i afegeix, en al·lusió a aquest, una reflexió personal: la gent ha perdut la por a la malaltia a causa de la millora dels tractaments mèdics que permeten que els malalts puguin portar una vida pràcticament igual a la de les persones sanes.

 

Tanmateix, val a dir que la malaltia segueix sent incurable i potencialment mortal, a més que el contagi propicia la transmissió de moltes altres malalties greus com l'hepatitis C, la sífilis o la gonorrea.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris