rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Cada quan hem de canviar llençols i tovalloles?

Cal anar amb compte per evitar els nius de bacteris, àcars i pells mortes

Els consells per quan has de netejar llençols. Foto: cedida.

 

Aquest dilluns explicàvem que els experts recomanen dutxar-se entre un i dos cops per setmana. Avui, recuperem un article del Women's Health que parla de quan hem de posar a rentar els nostres llençols i tovalloles, així com les fundes dels edredons. Segons l'article, cal tenir més cura amb aquests tèxtils, ja que estan en contacte amb la pell, de manera que els hem de netejar més sovint que altra roba que fem servir només com a ús decoratiu.

 

 

El doctor Philip Tirerno, director de microbiologia clínica i immunologia al Centre Mèdic Langone de la Universitat de Nova York, resol ràpidament el dubte: «Com a mínim, caldria rentar els llençols un cop a la setmana». Cada cop que ens posem al llit, l'omplim de cèl·lules mortes, cremes, maquillatge, suor, pèls i tot això que «hem anat atrapant al llarg del dia com pol·len, fongs, caspa d'animals i partícules de brutícia»explica el doctor al diari ABC.

 

Meave Richmond, fundadora de l'empresa Meave's Method, coincideix amb Tierno: els llençols haurien de passar per la rentadora un cop per setmana, tot i que si tenim un malalt o dormim despullats, hauríem d'augmentar la freqüència. Pel que fa a les tovalloles del lavabo, cada tres o quatre usos les hauríem de canviar. A més a més, suggereix que els diversos membres de la família no comparteixin les tovalloles. Pel que fa a les tovalloles de mans, seria bo canviar-les cada dos o tres dies.

 

Si ens fixem en l'estora del bany, hauria de ser rentada cada setmana o cada dues, mentre que els draps de cuina haurien de passar per la rentadora un cop a la setmana. En canvi, les cortines poden aguantar més i els experts recomanen rentar-les dos cops l'any.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris