rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Campanya perquè hi hagi una casella de la lluita contra el càncer a la renda

Ja hi han signat 75.000 persones

La imatge que acompanya la petició. Foto: cedida.

 

La plataforma Change.org inicia una campanya de recollida de firmes per tal que la investigació del càncer tingui una casella a la declaració de la renda, com ja té per exemple l'església. La demanda la va iniciar Inocencio Alarcón, que té darrere una història personal molt emotiva: 

 

 

"La meva filla Paula ens va deixar el 2014. Tenia només cinc anyets i mig i va ser una de les 100.000 morts per càncer que hi ha cada any a Espanya.

La Paula va passar quatre anys de la seva vida lliurant una desigual lluita contra aquesta malaltia. Durant aquest temps, repartim els nostres dies entre l'Hospital Matern Infantil de Màlaga i l'Hospital Niño Jesús de Madrid. Vivim i convivim amb l'angoixa, la desesperació i l'esperança, com molts altres malalts de càncer i familiars. Tant els metges com nosaltres vam fer tot el que va estar a les nostres mans perquè la Paula pogués vèncer la malaltia. Però lamentablement la taxa de mort per càncer és encara elevada. No sempre es guanya la batalla, i en aquells que la guanyen sol deixar seqüeles ben visibles.

Per això, quan parlem d'investigació contra el càncer tots els recursos són pocs. Un de cada tres espanyols ho patirem al llarg de la nostra vida, de manera que com més i més ràpid investiguem podrem salvar més vida i més a prop estarem de trobar una cura per al càncer.

La investigació contra aquesta malaltia és fonamental, però també és cara. I per això he iniciat aquesta campanya perquè a la Declaració de la Renda hi hagi una casella perquè els nostres diners vagin destinats a la investigació contra el càncer. De la mateixa manera que es dóna l'opció de marcar la casella de l'Església o Serveis Socials.

Imagina que ho aconseguíssim. Imagina el que podríem fer si Espanya donés aquest pas. El nostre país es convertiria en un exemple a nivell mundial en la lluita contra el càncer i, al mateix temps que salvem vides, estaríem atraient talent, permetent que alguns dels millors metges i científics lluitessin contra aquesta malaltia des del nostre país. Diuen que per avançar, les nostres societats i economies han d'estar basades en el coneixement".

 

Podeu signar la petició aquí.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris