Caos a València per un incendi provocat

Els experts creuen que el foc és obra d'un piròman

L'incendi declarat aquest diumenge en el terme municipal de Benitatxell (Alacant), que es va estendre al de Xàbia, va obligar a desallotjar a més de 300 persones dels seus habitatges, que han passat la nit a l'Institut d'Educació Secundària Antoni Llidó i al Col·legi Santa Maria Magdalena d'aquesta última localitat, segons informa el 112 GVA en el seu compte de Twitter. Aquest dilluns al matí romanen en l'IES Antoni Llidó de Xàbia 258 persones desallotjades de les seves cases i 72 en el Col·legi Santa Maria Magdalena.

Els mitjans aeris s'han incorporat a les tasques d'extinció en el matí d'aquest dilluns, han estat un helicòpter de coordinació, quatre helicòpters i cinc avions, després d'una nit que ha estat «molt dura» de treball per a tots els efectius terrestres. Així mateix, han sortit de la seva base per incorporar-se a les tasques d'extinció dues unitats de la Unitat Militar d'Emergències (UME), amb 40 militars. La UME es va sumar ja a última hora del diumenge a les tasques, amb 43 militars i 22 vehicles.

Durant la nit les tasques d'extinció s'han vist complicades per altes temperatures, vents de 40 quilòmetres per hora i una humitat del 20 per cent, segons la mateixa font. Per a aquesta jornada les condicions meteorològiques seran similars a les del diumenge encara que s'espera que disminueixi la intensitat del vent. Creu Roja també ha mobilitzat els seus recursos a Benidorm amb un equip de set persones, 20 llits i un vehicle de desplaçament. L'alberg de Dénia ha disposat de 199 voluntaris, llits, vehicles adaptats i sanitaris, segons informa l'ONG a les xarxes socials.

L'incendi, declarat al mirador Cims del Sol, va obligar inicialment a mobilitzar dos mitjans aeris i bombers del Consorci. A mitja tarda, s'havien retirat ja els aeris, encara que van tornar a reincorporar-se sis mitjans per una possible reproducció. A última hora afectava Xàbia al Parc Natural de la Granadella.

Segons mitjans locals, els experts creuen que l'incendi, que en poques hores es va estendre a diversos focus des de Benitatxell fins a Xàbia, ha estat provocat.


Comentaris

envia el comentari