El cas de Diana Quer en directe: activen una batuda en una zona propera a A Pobra

40 efectius de la Guàrdia Civil rastregen una part de la ria d'Arousa

Dissabte 10 de setembre (11.40 hores) 

La Guàrdia Civil ha iniciat una batuda aquest matí en una zona de muntanya propera al municipi on va desaparèixer Diana Quer, concretament entre les localitats de Taragoña i Boiro. 40 efectius de l'Institut Armat rastregen la zona del con final de la ria d'Arousa, segons informa l'ABC. De moment la policia no ha donat més dades sobre aquest nou operatiu, però han comentat que els investigadors han considerat que era una mesura «necessària».

La zona on s'està duent a terme la batuda, realitzada per agents especialitzats i amb l'ajuda de gossos, es troba a uns quinze quilòmetres de la localitat on estiuejava la família, i és el punt on es va registrar l'últim senyal del mòbil de Diana, segons explica Antena3. S'especula que la noia podria haver arribat fins a allà en un vehicle i acompanyada d'una o més persones.

Dijous 8 de setembre (12.00 hors)

  

Segons el periodista del Diario de Arousa, Chechu López, quan Diana va tornar a casa, es va endur les claus, el mòbil, uns texans llargs i també una caçadora. Segons el seu relat, a les 3.00 hores feia fred i Diana va agafar una caçadora per abrigar-se. En aquest mateix moment, la seva mare li hauria prohibit tornar a sortir i es van discutir perquè Diana volia tornar a sortir de festa. La mare nega categòricament aquesta discussió i defensa que ni ella ni la seva altra filla van escoltar a Diana entrar a casa.

Dijous 8 de setembre (08.40 hores)

Després d'investigar el mòbil de la jove, s'ha detectat que l'últim rastre que va deixar Diana va ser una nota de veu a les 3.00 hores. Segons informa Antena3, en aquest àudio li deia a una amiga que l'estimava molt. Després d'això, es va fer el silenci i no va emetre cap missatge més. Els investigadors segueixen delimitant el seu cercle més proper per trobar totes les pistes possibles relacionades amb el cas. Després de la desaparició, els seus amics no deixen de demanar-li que torni a les xarxes socials i fins i tot li parlen directament, sense cap resposta.

 

Dimecres 7 de setembre (08.55 hores)

Segons explica 20minutos, els pantalons curts roses que portava Diana durant la nit de la seva desaparició has estat trobats a la casa d'estiueig i la mare admet que la noia devia passar per casa de matinada per canviar-se. També hi ha alguns testimonis que asseguren haver vist a la noia a altes hores de la matinada, vestint pantalons negres. La Vanguardia recull que la mare de Diana ha reconegut davant la policia que segurament estava dormida quan la seva filla va tornar i va marxar un altre cop.

Dimarts 6 de setembre (15.40 hores)

La mare de Diana Quer, Diana López-Pinel, sol·licitarà ben aviat declarar de forma voluntària davant del jutjat amb la intenció que es revoqui l’ordre judicial per la qual li van retirar la tutela de la seva filla petita, Valeria Quer, segons explica l’advocat de la mare.

Dimarts 6 de setembre (11.05 hores)

La Guàrdia Civil sospita que Diana prodria haver pujat a un cotxe cap a les 04.00 hores de la matinada en què va desaparèixer, aquesta hipotesi podria deure's a diverses informacions segons comenten al programa de AR. Segueixen les recerques per trobar la jove madrilenya desapareguda el passat 22 d'agost.

Dilluns 5 de setembre (12.10 hores)

L'alerta internacional en la cerca de Diana Quer, la jove madrilenya desapareguda fa dues setmanes en A Pobra do Caramiñal (la Corunya), s'ha estès des d'aquest dilluns a Polònia i Grècia, segons han informat fonts de l'associació Sos Desapareguts. Durant el cap de setmana, aquest col·lectiu va traslladar l'alerta a Portugal, França, Suïssa i Bèlgica, països en els quals compta amb delegació.

A continuació, segons ha explicat el president de Sos Desapareguts, Joaquín Amills, es va donar trasllat de l'avís a Itàlia, on l'associació té un conveni amb un altre col·lectiu, i ara el cartell d'es busca s'ha difós per xarxes socials a Polònia i Grècia, també a través d'altres grups. Amills ha apuntat que aquest és el protocol que l'associació segueix per a casos com a aquest, en el qual ja van més de dues setmanes des de la desaparició (Diana Quer va ser vista per última vegada en la matinada del 21 d'agost en tornar d'unes festes) i hi ha la possibilitat que la noia es trobi en qualsevol punt d'Espanya, i fins i tot d'Europa.

Sobre aquest tema, aquest portaveu ha precisat que això no vol dir que hi hagi indicis que es trobi a l'estranger, i ha afegit que, de fet, no hi ha «gens clar» en el cas, sota secret de sumari. La família va ser informada que s'activaria l'alerta internacional i no es va oposar. Sos Desapareguts, a més, adverteix que s'ha de respectar la labor dels investigadors, en un cas «molt mediatitzat» en el qual l'activació del protocol que deriva en l'alerta internacional ha estat pres «com alguna cosa especial», quan no és així.

En aquest sentit, l'avís per xarxes de la cerca de Diana Quer «supera en molt el normal» quant a seguiment, en haver estat compartit o punxat ja unes 600.000 vegades. També periòdics de l'estranger, com un lusità, es fan ressò aquests dies de la desaparició. Amills ha recordat que es van donar dos casos, d'un espanyol i d'una espanyola, que van ser localitzats el primer a Itàlia i la segona a França.

 

Diumenge 4 de setembre (18.20 hores)

Segons informa Antena3, el dispositiu de recerca de Diana Quer s'amplia a diferents països europeus. De moment s'ha començat l'operatiu a Itàlia i Portugal, i està previst que se segueixi a França Bèlgica i Suïssa. Les últimes investigacions se centren en el cercle més proper de la jove i la família segueix sostenint que Diana està sent retinguda en contra de la seva voluntat.

 

Diumenge 4 de setembre (10.00 hores)

Després de dues setmanes sense Diana, les batudes veinals que s'han portat a terme durant aquests dies per tal de trobar a la desapareguda s'han suspès a causa que la Guardia Civil ha obtingut una pista fiable que pot conduïr ajudar a trobar a Diana. Segons informa La Razón, el treball conjunt de la Unitat de la Policia Judicial de la Comandancia de La Coruña i de la Unitat Central Operativa a permès donar amb aquesta línia de la investigació que ofereix pistes fiables.

Això no vol dir que el cas estigui resolt sinó que es disposa d'una sèrie d'evidències que fa uns dies no es coneixien. Aquesta pista que té la Guardia Civil tracta sobre que la desapareguda es troba fora de Galícia, ja que la possibilitat que s'hagués detectat una comunicació en les últimes hores és un rumor que ha circulat pels mitjans de la investigació, sense que encara s'hagi pogut confirmar res al respecte. El fet que Diana visqui habitualment a Madrid ha produït que s'investiguin les seves amistats, algunes poc recomanables. La lògica diu, que en el cas que ens trobem davant d'un abandonament de l'hogar de forma voluntària, la desapareguda estaria en la capital d'Espanya, a Madrid. En canvi, en el cas que s'hagi produït alguna de les altres hipòtesis, la localització pot ser en qualsevol altre lloc d'Espanya.

 

Divendres 2 de setembre (10.00 hores)

Dotze dies després de la seva desaparició encara no es descarta cap hipòtesi. No obstant això, la Guàrdia Civil centra la seva atenció ara en un cercle de coneguts de Diana vinculats amb la delinqüència. Els agents investiguen aquest grup amb el qual la noia tenia una relació més o menys habitual i amb el que podria haver contactat en algun moment durant la matinada del 22 d'agost, moment en què la jove va desaparèixer. Un dels joves que formen part d'aquesta colla és el noi marroquí amb el que la noia sortia des de feia poc, una relació que va revelar la seva exparella ahir.

 

Aquest passat dijous, 1 de setembre, el pare també va aparèixer als mitjans per donar la notícia que a la mare se li ha retirat la custòdia de la germana menor de Diana. Encara que des del Jutjat d'Instrucció número 2 de Ribeira han assegurat que no té res a veure amb la desaparició, probablement sigui conseqüència de les múltiples baralles protagonitzades per ella i les seves dues filles que de vegades acabaven amb la fugida d'elles durant uns dies. En relació amb aquesta decisió, la mare de Diana ha escrit una carta per expressar què sent i ha declarat que «Des del principi he mantingut que ja que la meva filla no pot, jo seria la seva veu, i avui vull aixecar-la per dir que tot això no li semblaria gens bé. Sentiria vergonya de veure que s'estan anteposant temes que gens tenen a veure amb ella, ni amb la seva edat, ni amb la seva vida, com són els relacionats amb els jutjats i altres coses de parella que no han d'afectar-li». La dona es pregunta si «ni tan sols en aquest moment d'absència poden determinades persones deixar una guerra que mai hauria d'haver existit i que ha fet tant de mal?» i ha afegit que «la meva única preocupació és que aparegui. Res més».

 

Dijous 1 de setembre (11.30 hores)

Deu dies després de la desaparició de Diana Quer, «El programa de Ana Rosa» de Telecinco ha localitzat a l'exparella de la jove madrilenya, que ha desvetllat dades molt reveladores sobre la seva vida. El noi assegura que «la seva germana petita tenia baralles constants amb ella i amb la seva mare. Era habitual que s'escapessin de casa uns dies, especialment Valeria». «Diana és molt casolana, però també molt confiada. S'anava amb qualsevol. Crec que es va ajuntar amb les persones equivocades i que tot va acabar malament», afegeix el jove.

 

A més, assegura que Diana li va confessar que tenia una nova parella a Galícia. «Em va dir que estava amb un noi marroquí amb el qual havia fumat haixix. Em va reconèixer que aquestes companyies no eren bones» explica. Respecte a aquesta informació, diferents fonts oficials han confirmat que la Guàrdia Civil té localitzat a aquest jove i que se l'està investigant.

 

Dijous 1 de setembre (09.30 hores)

La jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Ribeira ha retirat a la mare de la desapareguda Diana Quer la custòdia de la seva filla menor, Valeria, de 16 anys. Es tracta d'una decisió que ha estat presa arran dels esdeveniments ocorreguts durant els últims dies, sense tenir relació amb la recerca que duu a terme el jutjat per la desaparició de la germana gran. 

Les fonts judicials han declinat informar sobre la mesura presa per la jutgessa en tractar-se d'una menor d'edat i d'un assumpte familiar. Tot indica que la mare ha perdut la custòdia de la seva filla petita després dels episodis de discussions registrats els últims dies fins i tot en llocs públics. Pel que sembla, el pare s'ha fet càrrec de la menor. Ahir, 31 d'agost, a la tarda no hi havia rastre de tots dos en A Pobra. Pel que sembla, van abandonar la localitat després de la mesura judicial.

Des de primera hora d'ahir ja se sospitava que alguna cosa havia canviat ja que va ser la primera jornada en la qual els pares no van comparèixer davant els mitjans de comunicació per informar de les últimes recerques. Avui es compleixen onze dies de cerca i encara no s'ha obtingut cap resultat.

 

Dimecres 31 d'agost (12.30 hores)

Continua la cerca de Diana Quer i la Guàrdia Civil segueix sense descartar cap hipòtesi. Un dels últims detalls que s'han conegut és el testimoni de diversos veïns del municipi d'A Pobra que coincideixen en el fet que les baralles entre la jove i la seva mare eren habituals i, fins i tot, en llocs públics. Alguns d'ells han assegurat haver vist com en més d'una ocasió les germanes Quer i la seva mare havien començat una conversa que havia acabat en una forta discussió a crits. 

Sobre les discussions, fa uns dies es va conèixer un d'aquests episodis de baralles de les germanes i la mare que va tenir lloc quatre dies abans de la desaparició. La seva germana Valeria i la seva mare es van presentar al centre mèdic molt alterades amb la intenció d'obtenir algun tipus de medicació per calmar els nervis. No van sortir conformes amb l'atenció del metge del centre i van anar a l'hospital de Barbanza, on van arribar amb la mateixa actitud i van reclamar ser ateses amb un elevat to de veu, la qual cosa va molestar altres pacients que esperaven el seu torn. 

Durant aquests dies es reforçarà la cerca pels voltants de la localitat gallega on va ser vista per última vegada Diana Quer i per a això la Guàrdia Civil ha demanat la col·laboració ciutadana. De fet, els habitants es trobaran aquest dimecres a les 20.30 hores per participar en batudes veïnals i així contribuir a la tasca de les autoritats.

Dimarts 30 d'agost (14.30 hores)

Noves pistes sobre Diana Quer, la jove desapareguda a la Corunya. El programa d'Antena 3, Espejo Público, ha parlat amb una de les millors amigues de Diana que ja va declarar davant la policia. Aquesta jove assegura que Diana «volia tornar a Madrid perquè no estava a gust i no tenia molts amics. Diana sempre ha estat una noia molt solitària, per així dir-ho, s'ha recolzat més en la seva germana que en qualsevol amiga. S'estava traient aquí el carnet, però no estava a gust», assegura.

Dimarts 30 d'agost  (08.00 hores)

Els investigadors encara no han trobat cap rastre ni indici que pugui donar pistes sobre on podria ser Diana Quer. No obstant això, sí que hi ha nous testimonis que asseguren que van veure la jove mitja hora després que enviés el seu últim missatge de WhatsApp. Segons aquesta versió, l'haurien vist a les 3.15 hores als voltants de la festa. A més, una altra persona ha afirmat que va veure la jove al voltant de les set del matí amb una roba diferent de la qual apareix en la descripció del dia de la seva desaparició. Els investigadors valoren aquestes aportacions, però sostenen que no són concloents.

La mare de la jove també ha confirmat que hi ha una nova línia de recerca oberta, després que els agents detectessin una comunicació telefònica amb el mòbil de Diana a les 3.30 hores de la matinada. Aquest nou detall és important perquè l'últim moviment des del seu telèfon que es coneixia va tenir lloc a les 2.40 hores i amb aquesta nova afirmació la seva hora de desaparició canviaria, a més de poder relacionar-se amb la versió dels testimonis que la van veure més tard.

La Guàrdia Civil va engegar aquest dilluns el major dispositiu activat fins avui amb l'objectiu de trobar la jove. En les tasques de rastreig a les muntanyes de la zona també hi han participat militars d'Infanteria de Marina i Agents del Seprona. La cerca no només ha estat en pistes forestals, sinó que s'ha estès per mar i la policia va recórrer les zones properes al litoral de Pobra durant el dia d'ahir.

Dilluns 29 d'agost 

Avui es compleixen set dies de la desaparició de la jove madrilenya Diana Quer. Després d'una setmana desapareguda, les autoritats segueixen intentant reconstruir els fets sobre la nit en què Quer va desaparèixer. Segons han apuntat diversos mitjans de comunicació, els interrogatoris als firaires no van donar cap resultat.

A més, els investigadors no vinculen la desaparició a les possibles actituds masclistes d'uns quants joves que es trobaven a la festa, així com també descarten cap relació dels fets amb el missatge que Diana va enviar a un amic madrileny. S'estudia també la teoria de la marxa voluntària de la jove. Encara que poc abans de desaparèixer va discutir amb la seva família, els seus pares resten importància a l'enfrontament. Una de les hipòtesis que s'ha conegut aquest matí ha estat la de la recerca de tres individus, acusats ja d'haver assetjat a una altra menor a la zona d'Arousa, una línia d'investigació que centra els esforços policials en les últimes hores.

Aquest diumenge es va saber que el rastreig policial atorga una gran importància a les càmeres disposades en els camins i carreteres que donen accés al poble, que podrien contenir material clau per mirar de conèixer el lloc on és Diana Quer. De fet, s'estan controlant tots els moviments registrats a través d'aquestes vies en les dotze hores posteriors a la desaparició. 

Aquest dilluns s'han revelat nous detalls relacionats amb la desaparició que generen més confusió al cas. La Guàrdia Civil no descarta la possibilitat que la noia tornés a casa seva aquella nit i, fins i tot, algun testimoni assegura haver-la vist hores després per aquella zona en direcció contraria i amb una roba diferent a la que figura en la descripció de la desaparició. Aquest mateix dilluns està previst que s'intensifiqui la seva cerca i s'ampliï a les pistes forestals properes al municipi. Segons l'alcalde d'A Pobra ja no es busquen empremtes o objectes de la noia, sinó un cos i podria ser que la policia demanés ajuda ciutadana durant els propers dies. 

Diumenge 28 d'Agost

Diana va tenir una forta discussió amb la seva mare i la seva germana. Va passar el dijous 18, quatre dies abans de la desaparició de la jove, i l'incident va acabar amb la mare i la germana de Diana al centre de salut de Pobra. Testimonis que es trobaven al centre mèdic asseguren que van veure arribar, al voltant de les dues de la tarda, a la mare de Diana i la seva germana petita visiblement alterades i nervioses a conseqüència de l'esmentada disputa. Les dues buscaven algun tipus de medicació que les calmés i per això van assistir al servei d'urgències on la mare va demanar de manera irada que atenguessin a la seva filla petita com més aviat millor. Aquesta rapidesa va produir que s'equivoquessin de porta en entrar a la consulta. Tant la mare com la filla van entrar juntes a la consulta mèdica i van sortir de l'habitació amb evidents signes de disconformitat, segons afirmen diversos testimonis. D'allí, Diana López-Pinel i la seva filla Valeria Quer es van dirigir a l'Hospital de Barbanza, situat a la parròquia ribeirense d'Oleiros, on altres testimonis les van veure aquella mateixa tarda. En aquell moment, també les van veure mostrant una actitud semblant a la de l'ambulatori de Pobra. Totes dues estaven visiblement nervioses i reclamaven celeritat amb un to de veu alt, el que va molestar els altres pacients.

La forta discussió que es va produir aquest dijous i que es maneja com un dels motius de la marxa voluntària de la jove del si familiar seria un incident més en la difícil situació en què hauria entrat Diana fa uns quatre anys quan es van divorciar els seus pares, Juan Carlos Quer i Diana López-Pinel. Un any després de trencar, la filla gran va patir un episodi d'anorèxia. La distància entre els pares s'ha fet evident en aquests últims dies després de la seva desaparició, ja que el pare es troba allotjat en un hotel de la comarca i va prop de la casa d'estiueig de Pobra quan ha d'oferir informació als mitjans de comunicació o és requerit per la policia.

A punt de complir-se una setmana des de la desaparició de Diana, els investigadors malden per trobar una connexió que doni sentit al qual va succeir. La policia ha interrogat els firaires que aquest cap de setmana van muntar a la romeria del poble però ningú ha pogut aportar cap dada clau per a la investigació.

Sense cap fil per estirar, en aquest punt de la investigació dels avenços per trobar el parador de la jove es fien al rastreig tecnològic de les trucades que es van realitzar aquella mateixa matinada i, sobretot, de les imatges gravades per les càmeres de seguretat de les carreteres que donen accés a la zona. Sense descartar una retenció violenta de la jove, els investigadors no tanquen la porta a una marxa voluntària que, en l'últim moment, es podria haver complicat.

D'altra banda, la tarda d'aquest diumenge, el pare de la noia entrava en directe al programa de ràdio Tiempo de Juego, de la cadena COPE, per poder demanar col·laboració a tots els seus oients per intentar saber alguna cosa de la seva filla com més aviat millor.

A més, aquesta mateixa nit de diumenge, els investigadors han trobat el DNI de la jove a casa seva, d'on va sortir sense roba ni cap targeta de crèdit, fet que reforça la hipòtesi de la involuntarietat de la desaparició. Cal destacar que el seu pare ha volgut restar importància a la discussió que va mantenir Diana amb la seva mare i la seva germana petita. Mentrestant, la cerca continua i la policia ha buscat al Monte da Curota on no han trobat cap rastre de la jove.

Dissabte 27 d'agost

Cinc dies han passat des que la madrilenya de 18 anys, va ser vista per última vegada. Des de llavors i fins aquest moment, la Guàrdia Civil ha concentrat tots els seus esforços a tractar de trobar a Diana sense descartar cap hipòtesi. De fet, entre aquestes es remena la possibilitat que la jove hagi pogut anar-se'n de forma voluntària, ja que, segons comenten, hi va haver una discussió familiar. A més, els investigadors asseguren no haver trobat rastres de violència de cap tipus.

D'aquesta manera, l'alerta de la recerca de Diana ha superat el territori gallec. I és que, per a la Guàrdia Civil, el cas de Quer està considerat d'alt risc per tot el que envolta la desaparició i per l'enrenou mediàtic que ha generat. Així doncs, el cos policial baralla dades de les bases policials nacionals i internacionals, a més d'imatges de càmeres d'aeroports, estacions i carreteres.

Agents de la Guàrdia Civil i efectius de Protecció Civil de Pobra do Caramiñal i d'altres localitats properes —Ribeira, Boiro i Porto do Són— participen aquest dissabte, per sisena jornada consecutiva, en la recerca de la jove madrilenya de 18 anys desapareguda des de dilluns a la localitat corunyesa, on estiueja amb la família. La desaparició de Diana Quer està sent investigada per l'equip de delictes contra les persones de la Guàrdia Civil, el mateix que va investigar el 'cas Assumpta'. Especialitzats en investigacions complexes, com els segrestos i homicidis.

Divendres 26 d'agost

La hipòtesis d'una marxa voluntària agafa força en el cas de la jove desapareguda. La investigació continua en marxa i, després de quatre dies de desesperació, tot apunta cap a una línia que ha cobrat força en les últimes hores: Diana Quer podria haver-se'n anat voluntàriament però tot s'ha torçat. De fet, un diari local, el Diari d'Arousa, assegura que una veïna ha corroborat aquesta versió.

Segons publica ABC, l'alcalde de la localitat ha assegurat que «tot apunta que Diana no és aquí». La mare de la noia ha afirmat que aquest estiu la seva filla havia fet noves amistats «una mica més grans» que la seva família no coneixia. Encara que sona amb força aquesta possibilitat, els seus pares han insistit que «en un 90% estem segurs que ella no es va escapar, encara que seria la millor de les notícies».

A aquesta nova versió, cal sumar-li que ja aquest matí es coneixia que diversos testimonis han ofert més informació a les autoritats que podrien donar llum al cas. Pel que sembla, algunes declaracions relacionen l'entorn dels firaires amb la desaparició, entre els testimonis es troben diverses joves que asseguren haver-se sentit assetjades per homes a les barraques de la fira, fins i tot una dona ha afirmat que un home bru la va cridar amb la mateixa frase que Diana li va escriure a la seva amiga: «Morena, vine aquí».

La Guàrdia Civil està utilitzant recursos tecnològics per intentar localitzar el telèfon mòbil de Diana, encara que aquest porta apagat des de la matinada de dilluns. Segons sembla, les autoritats estarien investigant un cotxe negre que podria estar relacionat amb el cas. També estudien el possible recorregut que va fer aquesta noia després d'acomiadar-se dels seus amics que s'ha traçat seguint les declaracions de testimonis que afirmen haver-la vist, però la pista s'acaba a un quilòmetre de distància de casa, moments abans que manés el missatge a la seva amiga.

Dijous 25 d'agost

Els pares de Diana Quer compareixen davant els mitjans. El seu pare ha assegurat que «seguim en comunicació permanent amb la Guàrdia Civil i de moment hi ha diferents línies d'investigació obertes i cap és més destacada que una altra. El fonamental és sol·licitar a tota la població que pugui aportar informació, que ho faci. Ja pot estar en qualsevol lloc». La mare de la madrilenya ha afegit que li agradaria que «no s'abaixi la guàrdia» i, a més, ha llançat un missatge a la seva filla: «Si em pot veure, que sàpiga que estarem aquí, no ho deixarem en cap moment i et trobarem».

Les xarxes socials es bolquen en la difusió del cas per obtenir alguna pista útil que permeti localitzar la desapareguda. De fet, la seva germana Valeria ha publicat una carta al grup de Facebook Ayuda Diana Quer demanant el seu retorn.

«Ho sento, no deixo d'enviar missatges però m'agradaria que difonguessiu aquest missatge per commoure a la gent i perquè vegeu com em sento, aquesta tarda pensant en la meva germana he decidit escriure el que sentia i aquí us ho adjunto. Cada dia, hora, segon que passa sense tu és cada vegada més llarg. Vull que apareguis i poder dir-te tot el que no he estat capaç de dir-te quan estaves al meu costat. Que t'estimo Diana, que hi ha milers i milers de germanes i jo he tingut la sort de tenir a més de la més pesada, a la millor de totes. Tots aquells petons, abraçades... que no t'he donat te'ls donaria ara. Si apareixes et juro que et mato, et mato a tots els petons i abraçades que no t'he donat, que mai m'he portat molt bé amb tu i, francament, a hores d'ara, és quan un valora el que té, quan és a punt de perdre-ho, i si et perdo a tu em perdo jo també, on tu vagis jo vaig amb tu. Has passat milers de coses, has superat anorèxia i milers d'adversitats i has estat capaç de superar-les amb aquest somriure que tens i dic tens perquè tinc l'esperança que el segueixis tenint i es que el segueixes tenint. Torna Diana, aquí hi ha moltes persones que et necessitem, fins i tot, més de les que el tu et penses. Que aquest dolor em passi amb la cura de la teva companyia, et necessito aquí al meu costat, a prop, si us plau siguis on siguis com siguis torna i torna amb aquest somriure que sempre li has posat a les adversitats de la vida. Preneu-me tot el que tinc, menys a la meva germana, a la meva germana torneu-me-la sana i estalvia».

Dimecres 24 d'agost

Després de dues intenses jornada de recerca, la policia judicial manegen tres o quatre línies d'investigació. Els encarregats de trobar resposta a la desaparició han analitzat el mòbil de la jove i han registrat el seu domicili. Mentre el dispositiu pentina la zona, la família ha demanat a tots els que van acudir a la festa patronal que «si veuen que poden tenir alguna informació rellevant, per poca que sigui, la traslladin a la Policia».

Els pares de Diana Quer, convençuts que la nena no s'ha anat voluntàriament, han afirmat que no hi va haver cap problema a casa en dies precedents i l'última amiga que la va veure ha confirmat que la noia estava tranquil·la abans de marxar de la festa. Segueix en marxa la investigació del cas.

Dimarts 23 d'agost

La policia judicial de la Guàrdia Civil comença a investigar el cas i descarta pràcticament la hipòtesi de la desaparició voluntària. El cos de seguretat local i Protecció Civil de tota la comarca, O Barbanza, revisen sense èxit els voltants de la casa de Diana Quer i la ruta que hauria seguit fins al seu domicili, passant per la pizzeria La meva Mana Picone, lloc on l'última vegada algú la va veure. Està previst que dimecres la benemèrita segueixi rastrejant la zona però amb l'ajuda de gossos ensinistrats per localitzar persones amb vida.

Els familiars de la jove estan convençuts que algú la va interceptar i se la va emportar a la força perquè la defineixen com algú «bona, formal, que mai s'ha absentat». La Guàrdia Civil manté un silenci hermètic que fins i tot molesta al govern de Pobra. Es filtra, però, que els agents han interrogat al propietari d'un Audi A3 del que la mare de la nena ha parlat com a sospitós. Ell i els seus amics han negat a la policia qualsevol implicació en el cas tot i que han reconegut que fa uns dies la van convidar a pujar al cotxe quan la hi van trobar caminant de retorn de la platja. En una altra ocasió, el mateix noi la va anar a buscar a la casa d'estiueig de la família i se la va emportar amb la seva germana i el nòvio d'aquesta.

Dilluns 22 d'agost

Les 02.43 hores. Aquesta és l'hora que marca l'última connexió de WhatsApp de Diana Quer abans de deixar a mitges la conversa que mantenia amb una amiga de la seva ciutat natal, Madrid. Aquest és el moment en què es perd totalment la pista de la jove de 18 anys que estiuejava a Pobra do Caramiñal, a la Corunya. De fet, la seva mare es va adonar de la seva absència a les 08.30 hores, quan es va despertar, i va denunciar la seva desaparició.

L'última vegada que algú la va veure va ser a les 02.30 hores al passeig d'aquest municipi costaner de menys de 10.000 habitants. Cap a mitja hora que s'havia acomiadat de les seves amigues en abandonar una festa local i li quedava un quilòmetre fins a arribar a casa. Se li va perdre la pista quan tornava sola i no tenia bateria al seu mòbil, segons ha informat la seva mare. Ella es va acomiadar de la seva filla a les 22.30 hores, quan la va deixar en un parc situat al centre de Pobra. Aquest dia vestia pantalons curts rosa, samarreta blanca i dessuadora grisa i, segons els papers que pengen de les parets de tot el poble, és una noia amb els cabells llargs, llis, bru, ulls foscos i amb una alçada de 1,75 metres.

Abans que el seu mòbil deixés de donar senyal, la matinada de dilluns, Diana parlava amb una companya de classe per WhatsApp. A la següent imatge podeu veure com va ser l'últim i enigmàtic missatge que va enviar: «M'estic acollonint, un gitano m'estava trucant», al que la seva amiga li va respondre: «¿I que t'ha dit?» I la desapareguda li va contestar: «Morena, vine aquí».


Comentaris

envia el comentari