rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Catorze detinguts a Barcelona i Madrid per sobrecostos de l'AVE

Aquest dimarts s'està duent a terme un operatiu de la Guàrdia Civil

Un AVE a l'Aragó. Foto: Eurail

 

La Guàrdia Civil duu a terme des d'aquest dimarts a a primera hora una operació a Barcelona i Madrid relacionada amb els presumptes sobrecostos de les obres de l'AVE en un tram de la Sagrera. Segons han confirmat fonts properes a la investigació, l'operació, dirigida per un jutjat de Barcelona, està en marxa i s'estan fent diversos registres a les dues ciutats, com per exemple a la seu d'Adif a la Sagrera. A més, s'esperen diverses detencions al llarg de la jornada, de les quals ja se n'han confirmat catorze.

 

El passat 7 de juny, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, va explicar que a principis d'any es van detectar «diferències entre l'obra executada i l'obra certificada» que mostraven «presumptes irregularitats», motiu pel qual es van haver d'aturar les obres de l'estació de la Sagrera i fer dues auditories. També va comentar que el cas s'havia portat a la Fiscalia.

 

D'altra banda, fa pocs més de dos anys, al maig del 2014, la Guàrdia Civil va detenir una desena de persones per la seva presumpta implicació en malversació de fons en les obres de construcció en el tren d'alta velocitat en un tram de la mateixa zona, i en què s'hi van implicar membres d'Adif i de la constructora Corsan Corviam, ara integrada a Isolux Corsan. Aleshores, la Fiscalia Anticorrupció sospitava que s'hauria comès un frau de 6 milions d'euros.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris