TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Cau una organització criminal acusada de 42 robatoris amb força a l'interior de domicilis

Comptava amb una intèrpret albanesa que col·laborava amb els Mossos d'Esquadra i que al mateix temps avisava el grup si estava sent investigat

Tot el material decomissat a la banda. Foto: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 d'abril onze persones acusades de pertànyer a un grup criminal acusat de robatoris amb força a 42 domicilis de les comarques del Pirineu, la Catalunya Central, la demarcació de Girona i l'àrea metropolitana de Barcelona. L'organització era liderada per un ciutadà albanès de 28 anys que es nodria de compatriotes seus que seleccionava al seu país i que els traslladava a Catalunya amb l'objectiu de cometre els robatoris. A més, l'organització, que cometia els robatoris principalment al vespre després de comprovar que si els inquilins es trobaven a l'interior, comptava amb la col·laboració d'una traductora albanesa que treballava amb els Mossos d'Esquadra i que avisava el grup si estava sent investigat perquè extremessin les precaucions.

 

La investigació es va iniciar al setembre del 2015 després d'una sèrie de robatoris en diverses poblacions del Pirineu català. Els primers resultats van permetre identificar el cap de la banda i com aquest feia venir compatriotes seus es del seu país per cometre els robatoris i no tenia inconvenient en enviar-los de nou a Albània si no li agradava la manera que tenien de robar.Per desplaçar-se al lloc dels robatoris, utilitzaven vehicles que van adquirir a una persona de nacionalitat romanesa, també detinguda, i que canviaven cada setmana per evitar aixecar sospites. La documentació era tramitada per dues gestories de Barcelona i Cerdanyola del Vallès. A més, per dificultar l'acció policial posaven els vehicles i les assegurances a noms de tercers.Per dur a terme els robatoris, sempre al vespre, el líder de la banda seleccionava els indrets, quasi sempre habitatges aïllats i pisos amb finestres de fàcil accés. Un cop al lloc, s'asseguraven que els inquilins no hi fossin, ja que en cas contrari descartaven entrar-hi. Si hi accedien, buscaven diners, joies, rellotges i altres objectes de fàcil transport i que fossin fàcils de col·locar al mercat negre. Principalment, les venien a un pare i fill que regentaven una empresa de numismàtica de Barcelona i que sabien que eren robats.Finalment, el 20 d'abril, els Mossos van fer vuit entrades i escorcolls a Barcelona, Cerdanyola del Vallès i L'Hospitalet de Llobregat i es van detenir onze persones com a presumptes autores dels delictes d'organització criminal, robatori amb força, receptació, falsificació documental i revelació de secrets, a banda d'una gran quantitat d'objectes persones procedents dels robatoris.


Els detinguts tenen entre 28 i 60 anys i són de nacionalitat albanesa, romanesa, marroquina i espanyola, dels quals sis van ingressar a presó després de passar a disposició judicial. Els Mossos d'Esquadra donen per desmantellada l'organització, tot i que no descarten més detencions relacionades amb els cas.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris