ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

Científics creuen que el perillós poll de mar podria arribar a les platges catalanes

Les ferides que provoquen les seves mossegades comporten, en el pitjor dels casos, nàusees, vòmits, mals de cap, febre i diarrees
El poll de mar pot arribar a ferir greument els banyistes, ja que són carnívors. | Cedida

 

El poll de mar, anomenat així per ser un paràsit dels peixos, és un petit animal que ha esdevingut notícia aquests dies. Un adolescent de 16 anys, Sam Kanizay, s'estava banyant en una platja de Victòria, a Melbourne, i en sortir de l'aigua es va adonar que tenia les cames cobertes de sang. Les ferides van ser provocades per aquests isòpodes que mosseguen quan se senten amenaçats i ataquen per caçar altres animals. La durada del tractament mèdic sol ser d'entre una i dues setmanes amb corticoides i a banda de les ferides, en els casos més extrems, poden presentar-se episodis de nàusees, vòmits, mals de cap, febre i diarrees.

Tot i que aquests perillosos animals solen habitar en aigües caribenyes, la temperatura actual en les platges catalanes ha fet preocupar els col·lectius científics, segons recull el 'Diari de Girona'. «El Carib té altes temperatures tot l'any; la Mediterrània no, però el comportament en aquestes dates i amb aquestes condicions és similar», apuntava fa escassos dies Pablo Mirete, soci d'Intel·ligència Climàtica. Així mateix, el climatòleg recorda que aquest 2017 s'han registrat «2 graus més que en l'any 2016» i que, tot i que es deu a una massa d'aire d'Algèria, no se sap amb certesa si el mar Mediterrani no serà algun dia com el Carib.

 

Comentaris