Cinc coses a tenir en compte si anem amb el nostre gos a la platja

El que hauria de ser una estona divertida pot convertir-se en un malson si no anem amb compte

Un gos gaudint de la platja. Foto: CatalunyaDiari.cat

 

Si aquest estiu voleu anar a la platja amb el vostre gos heu de tenir present que hi ha alguns perills que molt cops ens passen inadvertits però que poden acabar convertint un dia d'ensomni en un malson. Les cinc coses que heu de tenir en compte per un magnífic dia de platja amb el vostre gos són aquestes:

— Els raigs de sol. De la mateixa forma que les persones ens cremem si no ens posem crema protectora, els gossos també poden patir cremades sobretot si tenen poc pèl o són de pèl clar. Podeu trobar protectors solars per a gossos en botigues canines, però si voleu també podeu utilitzar la vostra crema solar sempre que sigui de factor 30 en amunt. 

La sorra. A l'estiu hem d'anar molt amb compte a l'hora de passejar amb el nostre gos perquè es poden cremar la part de sota de les potes. La sorra no n'és una excepció, segur que algun cop quan heu anat a la platja no podieu ni caminar-hi, doncs al vostre gos també els pot fer mal. També és molt perillós que el nostre gos es mengi la sorra de la platja, ja que pot afectar el seu sistema digestiu i fins i tot causar la mort. També heu d'estar molt atents a la sorra, sobretot si el vostre gos és un cadell, perquè hi ha molts objectes enterrats de pescadors o brossa que per curiositat se'ls poden empassar.

— La calor. La setmana passada us vam explicar com detectar si el vostre gos pateix un cop de calor i com salvar-li la vida. Si aneu a la platja porteu un bol amb aigua fresca per a ells i un parasol perquè pugui descansar-hi.

— Les onades. Si el vostre gos és un fanàtic de l'aigua i no té por de l'onatge l'haureu de vigilar molt d'aprop. Cada any molts gossos moren arrastrats per la corrent o ofegats per una forta onada, així que si deixeu que es banyi feu cas també a les banderes de la platja o fixeu-vos que no hi hagi fort onatge!

— Les meduses. No són un perill només per a nosaltres... Si el nostre gos es banya, hi ha la possibilitat que una medussa li piqui a la panxa o les potes, o fins i tot a la cara. Si això passa li heu de passar aigua fresca ràpidament per la zona on l'han picat i portar-lo al veterinari. 


Comentaris

envia el comentari