Cinc raons per les quals la masturbació és bona per a la salut

Es tracta d'un acte natural amb molts beneficis per a la salut
La masturbació femenina encara està més mal vista. | Cedida

 

La masturbació és un acte íntim i, des que som adolescents i vam començar a descobrir la nostra sexualitat, hi ha una part de nosaltres que ens murmura que «això està malament». I si a més ets dona, la situació empitjora inevitablement, ja que la masturbació femenina està encara pitjor vista per la societat. Però la realitat és que la masturbació no és cap acte brut o impur, sinó que es tracta d'una cosa natural i que, a més, té molts beneficis per a la salut que probablement desconeixes:

 

1- Alleuja l'ansietat i la depressió: La masturbació genera endorfines, adrenalina, dopamina i serotonina, que produeix que s'elevi el nostre estat d'ànim.

 

2- Redueix el dolor físic: Les endorfines que s'alliberen quan un es masturba fan que es redueixi la nostra percepció del dolor. D'aquesta manera, es disminueixen les molèsties per les rampes i el dolor menstrual i en el cas de l'home, el dolor per la pressió acumulada en l'escrot. Sens dubte una alternativa natural i molt més plaent que els fàrmacs.

 

3- Augmenta la teva força i revitalitza els òrgans: Un estudi realitzat en les últimes Olimpíades, ha revelat que la masturbació augmenta la força i l'agilitat dels atletes molt més que el sexe, que augmenta els mateixos paràmetres però en menor mesura.

4- Redueix el risc de patir càncer de pròstata i evita infeccions: segons un estudi, ejacular més vegades disminueix el risc de patir càncer de pròstata en els homes, una dada molt reveladora tenint en compte que aquest tipus de càncer és la segona causa de mort en homes només als Estats Units. En el cas de les dones, en arribar al clímax i ejacular s'expulsen els bacteris no desitjats del cos, fet que fa que la seva zona íntima es mantingui saludable. A més, un altre estudi ha arribat a la conclusió que l'excitació a l'hora de masturbar-se i l'orgasme que això comporta activa el nostre sistema immunitari, el que ajuda a evitar infeccions.

 

5- Ajuda a dormir més ràpidament: en arribar a l'orgasme, els músculs del cos es relaxen i alliberen tota la tensió que et manté despert.

 

Finalment, respecte a la freqüència amb què cal masturbar-se, es recomana fer-ho almenys tres o quatre vegades per setmana, dedicant temps i fent d'això un ritual.