URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

Comissen prop de 2.000 plantes de marihuana a Banyoles i Porqueres en cinc dies

Els Mossos d'Esquadra van localitzar-les a una casa i a un local i van detenir dos homes de 37 i 41 anys per un delicte contra la salut pública

Els Mossos d'Esquadra han comissat prop de 2.000 plantes de marihuana al Pla de l'Estany en només cinc dies. Es tracta de dues operacions policials que han acabat amb la detenció de dos homes amb antecedents de 41 i 37 anys, veïns de Porqueres i Girona respectivament per un delicte contra la salut pública. El de Porqueres també se'l va denunciar per un delicte de violència de gènere. De fet, tot va començar quan la seva dona va acudir als mossos la matinada del 6 de maig per uns maltractaments. Quan els agents van anar al domicili, van sentir una forta olor a marihuana i durant el registre van descobrir 276 plantes i la instal·lació per aquest cultiu que incloïa 13 làmpades i 13 transformadors, entre d'altres. Seguidament es va detenir l'home. La segona operació va acabar l'11 de maig amb el comís de 1.700 plantes de marihuana a un local de Banyoles. La llogatera havia deixat les claus a un operari perquè li fes unes reformes i aquest havia aprofitat per fer la instal·lació i cultivar la droga a unes habitacions subterrànies. L'operació més important va ser la que va permetre descobrir a Banyoles 1.700 plantes de marihuana acompanyada de la instal·lació elèctrica per al seu cultiu que incloïa 30 làmpades, 30 transformadors, 3 extractors i 2 filtres. Va ser l'11 de maig passat però la investigació havia començat el 26 d'abril arran de la denúncia d'uns operaris que havien de canviar els comptadors de la llum. Van alertar d'una manipulació fraudulenta de la línia general que provenia d'un local tancat al públic.

 

Quan els mossos es van posar en contacte amb el propietari del local i la seva llogatera aquesta última els va explicar que havia deixat les claus a un home perquè hi fes unes reformes. Quan van voler accedir al local, es van trobar que algú havia canviat el pany. Finalment, el dia 11 de maig la llogatera acompanyada d'agents de la unitat d'investigació de la comissaria de Girona van citar-se amb l'home que havia fet les obres.

 

Un cop inspeccionades les estances, els agents van veure un cablejat elèctric sospitós, que s'introduïa a l'interior d'una paret que semblava construïda de feia poc. Els mossos van haver de treure tot el mobiliari i, després de moure un armari de grans dimensions, van trobar un forat per on es podia accedir a unes habitacions subterrànies. Abans de baixar van veure dos tubs d'extracció d'aire que desprenien una forta olor a marihuana. Un cop al lloc, van descobrir la plantació i tota la instal·lació del cultiu, que va ser comissat.

 

Per aquest motiu els mossos van denunciar penalment l'home, de 37 anys, de nacionalitat marroquina, veí de Girona i amb antecedents. Va quedar citat per declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia quan sigui requerit.

Comentaris