TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

Condemnats dos homes per agredir dos Mossos i un vigilant a l'estació de Sants

Els fets van tenir lloc el mes de gener

Els fets van tenir lloc a l'estació de Sants.

 

Un jutge ha condemnat dos homes a indemnitzar dos Mossos d'Esquadra als quals van agredir i un vigilant de seguretat a qui van donar una forta empenta després de protagonitzar un aldarull el 3 de gener del 2015 quan volien apujar al tren sense bitllet a l'estació de Sants. En una sentència a la qual ha tingut accés Europa Press, el titular del jutjat d'instrucció 6 de Barcelona, Juan Emilio Villa Mallo, obliga l'acusat Juan Esterlin C. a indemnitzar un dels mossos amb 150 euros i el vigilant amb 250, mentre que Àngel Greudi R. haurà de pagar 150 euros a l'altre dels agents que van intervenir; tot això, per tres faltes de lesions.

 

Va passar cap a les 19 hores del 3 de gener del 2015: els dos acusats --al costat d'un tercer, que era menor-- volien baixar a les andanes sense bitllet, i per això van intervenir el vigilant de seguretat i dos agents dels Mossos, que actuaven de paisà. Juan Esterlin C. va donar una forta empenta al vigilant i "va propinar bufetades" a un dels policies quan aquest ja estava a terra; al mateix temps, Ángel Greudi R. va donar un fort cop al pit a l'agent, segons el relat dels fets que dóna per provada la sentència.

 

El judici

 

En el judici, el 19 d'abril, el vigilant va relatar que havia sentit un fort soroll i va veure un grup de joves que rebentava una porta a puntades de peu per accedir al tren sense pagar: "Vaig anar a donar suport als mossos i un dels joves em va empènyer a les vies. Em va empènyer al tren per matar-me, perquè el tren m'atropellés". Segons la seva versió, després de caure a la via vuit, on un tren estava estacionat, el vigilant es va quedar inconscient -tot i que no va poder concretar per quant temps- i va assegurar que després dels fets va estar sis mesos de baixa "visitant el neuròleg, el psiquiàtric i patint desmais per ansietat", ha explicat la víctima, que ara treballa per a la mateixa empresa però en una estació diferent.

 

Un dels mossos que va intervenir va declarar que el jove menor d'edat el va agafar del coll i li va donar cops de peu, i que va veure com un altre agafava de la jaqueta el vigilant, es recolzava amb els peus en la paret per agafar impuls i el va empènyer a l'andana, i després el vigilant va quedar inconscient. L'altre agent de la policia catalana va dir que un dels agressors estava dins del comboi, amenaçant i insultant els policies, i que ha estat cap a ell, es va identificar com a policia, li va demanar que sortís del tren, ell va desobeir les ordres, el va copejar al pit i l'agent el va treure a la força.

 

Al judici no es van presentar cap dels dos agressors; el que va empènyer el vigilant a les vies, perquè portava dos mesos ingressat en un psiquiàtric, segons ha explicat a la sala el seu advocat, que ha demanat que es tingués en compte la difícil situació del noi i la seva família, que està sense feina.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris