rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Condemnen una dona a 13 anys de presó per homicidi contra la seva mare, morta per "total abandó"

La mare va ser trobada amb mancances evidents d'higiene

La noia ha estat condemnada a 13 anys de presó. Foto: cedida.

 

L'Audiència Provincial de Cadis ha condemnat una dona de 37 anys a 13 anys de presó per un delicte d'homicidi contra la seva mare, que va morir el maig de 2010 després d'un "quadre de total abandó de cures, tant higiènics, com sanitaris i alimentaris", segons consta en la sentència a la qual ha tingut accés Europa Press.

 

 

Cal recordar que un jurat popular havia considerat culpable a l'acusada dels delictes d'homicidi i maltractaments contra la seva mare. Això no obstant, tal com avança la premsa local, el jutge ha absolt la condemnada del delicte de maltractaments davant la impossibilitat d'imputar aquest delicte en la modalitat de comissió per omissió, no sent incriminables conductes com el "passotisme", l'abandonament o l'incompliment de deures essencials. El jurat popular estimo la possibilitat d'una possible suspensió de la condemna si el jutge estimava una pena menor, la qual cosa ha quedat descartat en especificar sentència que "per la seva durada, la pena de presó imposada és de compliment efectiu, no podent ser suspesa".

 

En els fets provats, la sentència assenyala que la condemnada vivia amb la seva mare, que era des de la infància i diabètica amb tractament via oral, així com que el cos de la mare va ser trobat amb "evidents signes d'abandonament i falta de mesures higièniques", incloent-hi "larves en les proximitats del cadàver". A més, segons l'autòpsia, la "causa fonamental" de la mort de l'anciana va ser per "desnutrició" amb un "quadre de total abandó de cures tant higiènics, com sanitaris i alimentaris".

 

Així mateix, la sentència dóna per provat que la mort de l'anciana "va sobrevenir després d'una agonia de diversos dies, durant els quals va patir greus patiments evidenciats per signes externs", així com que va ser una "situació de la qual va prendre consciència la seva filla, malgrat la qual cosa no va demanar ajuda als serveis mèdics, deixant d'endreçar i alimentar la seva mare durant diversos dies fins que va morir".

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris