IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La quantitat de sexe que has de practicar segons la teva edat

El cos canvia amb els anys, i amb ell també evolucionen els nostres hàbits més íntims

Les necesitats sexuals varien amb el pas del temps
Les necessitats sexuals varien amb el pas del temps | Cedida

L'amor és una de les grans motivacions de l'ésser humà, i trobar a la nostra mitjana taronja és un dels objectius vitals de moltes persones. Les relacions de parella passen per bons i mals moments, i encara que valorem moltes coses de les persones que ens acompanyaran per a la resta de les nostres vides, el sexe és, sens dubte, una de les més importants. De fet, els beneficis del sexe són molts, i els investigadors, en múltiples ocasions, han trobat que el bon sexe és un factor important perquè una parella segueixi unida. Això sí, no és l'únic. Un debat entorn d'aquest tema encara segueix viu en l'actualitat: «Què és més important, la qualitat o la quantitat?». En les següents línies respondrem a aquesta pregunta i ens endinsarem en quin és la quantitat de sexe que solen tenir la majoria de parelles segons l'edat.

  

Es diu que els éssers vius ens caracteritzem per néixer, reproduir-nos i morir. Però els éssers humans som éssers complexos, i la nostra experiència no solament pot entendre's per les connexions neuronals del nostre cervell. Els éssers humans pensem, memoritzem, sentim, ens emocionem... i l'experiència sexual va més enllà que el simple coit i del fet de reproduir-nos. Per això, la vida sexual activa afavoreix la felicitat i el benestar en la parella. Però... tenir més sexe significa gaudir d'una major felicitat? Pot ser que molts individus coincideixen a afirmar que les parelles més felices són aquelles més passionals i que tenen gran quantitat de sexe a la setmana. Però això no és el que assegura un grup d'investigadors de la Universitat de Toronto Mississauga a Canada. Segons els resultats de la seva recerca, el sexe ens fa més feliços fins a cert punt. El seu estudi va comptar amb una mostra de 30.000 subjectes, perquè els científics van analitzar dades de tres estudis: una enquesta duta a terme als Estats Units, que comprenia el període de 1989 fins a 2012 per subjectes amb edat d'entre 18 i 89 anys; una enquesta online creada pels mateixos investigadors i un tercer estudi que va durar 14 anys, també respost per parelles nord-americanes.

Els resultats de l'estudi suggereixen que és necessari tenir sexe amb certa freqüència, però amb tenir sexe una vegada per setmana és suficient per mantenir l'equilibri i la felicitat en la parella. És a dir, que més vegades per setmana no necessàriament fa a les parelles més felices, però menys que una sessió setmanal sí que repercuteix negativament en el benestar dels enamorats. Aquest estudi va ser publicat en The Journal Social Psychological and Personality Science, i pots llegir-ho en l'article «Tenir molt sexe fa a les parelles més felices?». En realitat, determinar la quantitat de sexe que pot tenir una persona a la setmana per ser feliç pot ser complex. De fet, una recerca recent afirma que alguns factors influeixen en aquesta quantitat, i l'edat és important. Depenent dels anys, una persona sol practicar més o menys sexe. Quan som joves el sexe és potser el més important de la relació, però amb els anys valorem altres coses de la parella i tenim altres necessitats. Per exemple, tenir a algú a prop i formar una família.

 

El grau de satisfacció i de felicitat no es veu afectat pel sexe en les parelles que estan casades
El grau de satisfacció i de felicitat no es veu afectat pel sexe en les parelles que estan casades | Cedida

 

Aquest estudi va ser realitzat per l'Institut Kinsey per a la Recerca del Sexe, la Reproducció i el Gènere de Rosario (Argentina). Que l'edat influeixi en la quantitat de sexe que tenim té la seva lògica, ja que a mesura que ens fem majors tenim més responsabilitats, hem viscut més, la testosterona descendeix i tenim més càrregues familiars. Pel que no és estrany que l'institut Kinsey trobés que entre els 19 i 29 anys, la mitjana de trobades sexuals a l'any és de 112, és a dir, unes dues vegades a la setmana. No obstant això, aquelles parelles que es troben a la franja d'edat de 29 i 39 anys tenen de mitjana 86 relacions sexuals a l'any (1,6 vegades per setmana). La conclusió, per tant, és que els joves tenen més sexe que les persones més grans. Aquest estudi també va trobar un resultat interessant. I és que se sol parlar que les persones casades solen tenir poc sexe. Doncs bé, segons les dades d'aquesta recerca, el 34% de les parelles casades tenen sexe de dos a tres vegades per setmana.

Així mateix, les persones casades, encara que no tinguin molt sexe, solen ser igual de feliços que les persones casades que fan molt l'amor. De fet, el benefici va ser el mateix que les parelles casades que tenien sexe 3 o 4 vegades per setmana que els matrimonis que practicaven sexe amb menor freqüència. D'altra banda, els resultats també van llançar la idea que les dones més majors i casades són més felices que les més joves. Segons els científics «perquè segurament es coneixen millor a si mateixes i a les seves parelles i, encara que tinguin menys relacions sexuals que les més joves, senten una major satisfacció que aquestes». Tenir sexe no solament aporta beneficis psicològics, sinó que el sistema immune del nostre organisme millora, rejovenim, millorem la nostra salut cardiovascular, el nostre estat físic i moltes coses més. Podeu gaudir de més articles així a la pàgina web 'Psicología y mente'.


Comentaris

envia el comentari