rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Cronologia: Set dies sense rastre de Diana Quer

No es descarta cap hipòtesi i s'ha ampliat la recerca de la madrilenya desapareguda a A Pobra do Caramiñal a nivell nacional i internacional
Diana Quer | CatalunyaDiari.cat
 
 

Dimarts 30 d'agost

  

Els investigadors encara no han trobat cap rastre ni indici que pugui donar pistes sobre on podria ser Diana Quer. No obstant això, sí que hi ha nous testimonis que asseguren que van veure la jove mitja hora després que enviés el seu últim missatge de WhatsApp. Segons aquesta versió, l'haurien vist a les 3.15 hores als voltants de la festa. A més, una altra persona ha afirmat que va veure la jove al voltant de les set del matí amb una roba diferent de la qual apareix en la descripció del dia de la seva desaparició. Els investigadors valoren aquestes aportacions, però sostenen que no són concloents.

 

La mare de la jove també ha confirmat que hi ha una nova línia de recerca oberta, després que els agents detectessin una comunicació telefònica amb el mòbil de Diana a les 3.30 hores de la matinada. Aquest nou detall és important perquè l'últim moviment des del seu telèfon que es coneixia va tenir lloc a les 2.40 hores i amb aquesta nova afirmació la seva hora de desaparició canviaria, a més de poder relacionar-se amb la versió dels testimonis que la van veure més tard.

 

La Guàrdia Civil va engegar aquest dilluns el major dispositiu activat fins avui amb l'objectiu de trobar la jove. En les tasques de rastreig a les muntanyes de la zona també hi han participat militars d'Infanteria de Marina i Agents del Seprona. La cerca no només ha estat en pistes forestals, sinó que s'ha estès per mar i la policia va recórrer les zones properes al litoral de Pobra durant el dia d'ahir.

 

Dilluns 29 d'agost

 

Avui es compleixen set dies de la desaparició de la jove madrilenya Diana Quer. Després d'una setmana desapareguda, les autoritats segueixen intentant reconstruir els fets sobre la nit en què Quer va desaparèixer. Segons han apuntat diversos mitjans de comunicació, els interrogatoris als firaires no van donar cap resultat.

 

A més, els investigadors no vinculen la desaparició a les possibles actituds masclistes d'uns quants joves que es trobaven a la festa, així com també descarten cap relació dels fets amb el missatge que Diana va enviar a un amic madrileny. S'estudia també la teoria de la marxa voluntària de la jove. Encara que poc abans de desaparèixer va discutir amb la seva família, els seus pares resten importància a l'enfrontament. Una de les hipòtesis que s'ha conegut aquest matí ha estat la de la recerca de tres individus, acusats ja d'haver assetjat a una altra menor a la zona d'Arousa, una línia d'investigació que centra els esforços policials en les últimes hores.

 

Aquest diumenge es va saber que el rastreig policial atorga una gran importància a les càmeres disposades en els camins i carreteres que donen accés al poble, que podrien contenir material clau per mirar de conèixer el lloc on és Diana Quer. De fet, s'estan controlant tots els moviments registrats a través d'aquestes vies en les dotze hores posteriors a la desaparició. 

 

Aquest dilluns s'han revelat nous detalls relacionats amb la desaparició que generen més confusió al cas. La Guàrdia Civil no descarta la possibilitat que la noia tornés a casa seva aquella nit i, fins i tot, algun testimoni assegura haver-la vist hores després per aquella zona en direcció contraria i amb una roba diferent a la que figura en la descripció de la desaparició. Aquest mateix dilluns està previst que s'intensifiqui la seva cerca i s'ampliï a les pistes forestals properes al municipi. Segons l'alcalde d'A Pobra ja no es busquen empremtes o objectes de la noia, sinó un cos i podria ser que la policia demanés ajuda ciutadana durant els propers dies. 

 

Diumenge 28 d'Agost

 

Diana va tenir una forta discussió amb la seva mare i la seva germana. Va passar el dijous 18, quatre dies abans de la desaparició de la jove, i l'incident va acabar amb la mare i la germana de Diana al centre de salut de Pobra. Testimonis que es trobaven al centre mèdic asseguren que van veure arribar, al voltant de les dues de la tarda, a la mare de Diana i la seva germana petita visiblement alterades i nervioses a conseqüència de l'esmentada disputa. Les dues buscaven algun tipus de medicació que les calmés i per això van assistir al servei d'urgències on la mare va demanar de manera irada que atenguessin a la seva filla petita com més aviat millor. Aquesta rapidesa va produir que s'equivoquessin de porta en entrar a la consulta. Tant la mare com la filla van entrar juntes a la consulta mèdica i van sortir de l'habitació amb evidents signes de disconformitat, segons afirmen diversos testimonis. D'allí, Diana López-Pinel i la seva filla Valeria Quer es van dirigir a l'Hospital de Barbanza, situat a la parròquia ribeirense d'Oleiros, on altres testimonis les van veure aquella mateixa tarda. En aquell moment, també les van veure mostrant una actitud semblant a la de l'ambulatori de Pobra. Totes dues estaven visiblement nervioses i reclamaven celeritat amb un to de veu alt, el que va molestar els altres pacients.

 

La forta discussió que es va produir aquest dijous i que es maneja com un dels motius de la marxa voluntària de la jove del si familiar seria un incident més en la difícil situació en què hauria entrat Diana fa uns quatre anys quan es van divorciar els seus pares, Juan Carlos Quer i Diana López-Pinel. Un any després de trencar, la filla gran va patir un episodi d'anorèxia. La distància entre els pares s'ha fet evident en aquests últims dies després de la seva desaparició, ja que el pare es troba allotjat en un hotel de la comarca i va prop de la casa d'estiueig de Pobra quan ha d'oferir informació als mitjans de comunicació o és requerit per la policia.

 

A punt de complir-se una setmana des de la desaparició de Diana, els investigadors malden per trobar una connexió que doni sentit al qual va succeir. La policia ha interrogat els firaires que aquest cap de setmana van muntar a la romeria del poble però ningú ha pogut aportar cap dada clau per a la investigació.

 

Sense cap fil per estirar, en aquest punt de la investigació dels avenços per trobar el parador de la jove es fien al rastreig tecnològic de les trucades que es van realitzar aquella mateixa matinada i, sobretot, de les imatges gravades per les càmeres de seguretat de les carreteres que donen accés a la zona. Sense descartar una retenció violenta de la jove, els investigadors no tanquen la porta a una marxa voluntària que, en l'últim moment, es podria haver complicat.

 

D'altra banda, la tarda d'aquest diumenge, el pare de la noia entrava en directe al programa de ràdio Tiempo de Juego, de la cadena COPE, per poder demanar col·laboració a tots els seus oients per intentar saber alguna cosa de la seva filla com més aviat millor.

 

A més, aquesta mateixa nit de diumenge, els investigadors han trobat el DNI de la jove a casa seva, d'on va sortir sense roba ni cap targeta de crèdit, fet que reforça la hipòtesi de la involuntarietat de la desaparició. Cal destacar que el seu pare ha volgut restar importància a la discussió que va mantenir Diana amb la seva mare i la seva germana petita. Mentrestant, la cerca continua i la policia ha buscat al Monte da Curota on no han trobat cap rastre de la jove.

 

Dissabte 27 d'agost

 

Cinc dies han passat des que la madrilenya de 18 anys, va ser vista per última vegada. Des de llavors i fins aquest moment, la Guàrdia Civil ha concentrat tots els seus esforços a tractar de trobar a Diana sense descartar cap hipòtesi. De fet, entre aquestes es remena la possibilitat que la jove hagi pogut anar-se'n de forma voluntària, ja que, segons comenten, hi va haver una discussió familiar. A més, els investigadors asseguren no haver trobat rastres de violència de cap tipus.

 

D'aquesta manera, l'alerta de la recerca de Diana ha superat el territori gallec. I és que, per a la Guàrdia Civil, el cas de Quer està considerat d'alt risc per tot el que envolta la desaparició i per l'enrenou mediàtic que ha generat. Així doncs, el cos policial baralla dades de les bases policials nacionals i internacionals, a més d'imatges de càmeres d'aeroports, estacions i carreteres.

 

Agents de la Guàrdia Civil i efectius de Protecció Civil de Pobra do Caramiñal i d'altres localitats properes —Ribeira, Boiro i Porto do Són— participen aquest dissabte, per sisena jornada consecutiva, en la recerca de la jove madrilenya de 18 anys desapareguda des de dilluns a la localitat corunyesa, on estiueja amb la família. La desaparició de Diana Quer està sent investigada per l'equip de delictes contra les persones de la Guàrdia Civil, el mateix que va investigar el 'cas Assumpta'. Especialitzats en investigacions complexes, com els segrestos i homicidis.

 

Continua la recerca | Agències
 

Divendres 26 d'agost

 

La hipòtesis d'una marxa voluntària agafa força en el cas de la jove desapareguda. La investigació continua en marxa i, després de quatre dies de desesperació, tot apunta cap a una línia que ha cobrat força en les últimes hores: Diana Quer podria haver-se'n anat voluntàriament però tot s'ha torçat. De fet, un diari local, el Diari d'Arousa, assegura que una veïna ha corroborat aquesta versió.

 

Segons publica ABC, l'alcalde de la localitat ha assegurat que «tot apunta que Diana no és aquí». La mare de la noia ha afirmat que aquest estiu la seva filla havia fet noves amistats «una mica més grans» que la seva família no coneixia. Encara que sona amb força aquesta possibilitat, els seus pares han insistit que «en un 90% estem segurs que ella no es va escapar, encara que seria la millor de les notícies».

 

A aquesta nova versió, cal sumar-li que ja aquest matí es coneixia que diversos testimonis han ofert més informació a les autoritats que podrien donar llum al cas. Pel que sembla, algunes declaracions relacionen l'entorn dels firaires amb la desaparició, entre els testimonis es troben diverses joves que asseguren haver-se sentit assetjades per homes a les barraques de la fira, fins i tot una dona ha afirmat que un home bru la va cridar amb la mateixa frase que Diana li va escriure a la seva amiga: «Morena, vine aquí».

 

La Guàrdia Civil està utilitzant recursos tecnològics per intentar localitzar el telèfon mòbil de Diana, encara que aquest porta apagat des de la matinada de dilluns. Segons sembla, les autoritats estarien investigant un cotxe negre que podria estar relacionat amb el cas. També estudien el possible recorregut que va fer aquesta noia després d'acomiadar-se dels seus amics que s'ha traçat seguint les declaracions de testimonis que afirmen haver-la vist, però la pista s'acaba a un quilòmetre de distància de casa, moments abans que manés el missatge a la seva amiga.

 

El recorregut | La Voz de Galicia
 

Dijous 25 d'agost

 

Els pares de Diana Quer compareixen davant els mitjans. El seu pare ha assegurat que «seguim en comunicació permanent amb la Guàrdia Civil i de moment hi ha diferents línies d'investigació obertes i cap és més destacada que una altra. El fonamental és sol·licitar a tota la població que pugui aportar informació, que ho faci. Ja pot estar en qualsevol lloc». La mare de la madrilenya ha afegit que li agradaria que «no s'abaixi la guàrdia» i, a més, ha llançat un missatge a la seva filla: «Si em pot veure, que sàpiga que estarem aquí, no ho deixarem en cap moment i et trobarem».

 

Les xarxes socials es bolquen en la difusió del cas per obtenir alguna pista útil que permeti localitzar la desapareguda. De fet, la seva germana Valeria ha publicat una carta al grup de Facebook Ayuda Diana Quer demanant el seu retorn.

 

«Ho sento, no deixo d'enviar missatges però m'agradaria que difonguessiu aquest missatge per commoure a la gent i perquè vegeu com em sento, aquesta tarda pensant en la meva germana he decidit escriure el que sentia i aquí us ho adjunto. Cada dia, hora, segon que passa sense tu és cada vegada més llarg. Vull que apareguis i poder dir-te tot el que no he estat capaç de dir-te quan estaves al meu costat. Que t'estimo Diana, que hi ha milers i milers de germanes i jo he tingut la sort de tenir a més de la més pesada, a la millor de totes. Tots aquells petons, abraçades... que no t'he donat te'ls donaria ara. Si apareixes et juro que et mato, et mato a tots els petons i abraçades que no t'he donat, que mai m'he portat molt bé amb tu i, francament, a hores d'ara, és quan un valora el que té, quan és a punt de perdre-ho, i si et perdo a tu em perdo jo també, on tu vagis jo vaig amb tu. Has passat milers de coses, has superat anorèxia i milers d'adversitats i has estat capaç de superar-les amb aquest somriure que tens i dic tens perquè tinc l'esperança que el segueixis tenint i es que el segueixes tenint. Torna Diana, aquí hi ha moltes persones que et necessitem, fins i tot, més de les que el tu et penses. Que aquest dolor em passi amb la cura de la teva companyia, et necessito aquí al meu costat, a prop, si us plau siguis on siguis com siguis torna i torna amb aquest somriure que sempre li has posat a les adversitats de la vida. Preneu-me tot el que tinc, menys a la meva germana, a la meva germana torneu-me-la sana i estalvia».

 

Els seus pares | Atlas.
 

Dimecres 24 d'agost

 

Després de dues intenses jornada de recerca, la policia judicial manegen tres o quatre línies d'investigació. Els encarregats de trobar resposta a la desaparició han analitzat el mòbil de la jove i han registrat el seu domicili. Mentre el dispositiu pentina la zona, la família ha demanat a tots els que van acudir a la festa patronal que «si veuen que poden tenir alguna informació rellevant, per poca que sigui, la traslladin a la Policia».

 

Els pares de Diana Quer, convençuts que la nena no s'ha anat voluntàriament, han afirmat que no hi va haver cap problema a casa en dies precedents i l'última amiga que la va veure ha confirmat que la noia estava tranquil·la abans de marxar de la festa. Segueix en marxa la investigació del cas.

 

Se li va perdre la pista la matinada de dilluns | Agencias.
 

Dimarts 23 d'agost

 

La policia judicial de la Guàrdia Civil comença a investigar el cas i descarta pràcticament la hipòtesi de la desaparició voluntària. El cos de seguretat local i Protecció Civil de tota la comarca, O Barbanza, revisen sense èxit els voltants de la casa de Diana Quer i la ruta que hauria seguit fins al seu domicili, passant per la pizzeria La meva Mana Picone, lloc on l'última vegada algú la va veure. Està previst que dimecres la benemèrita segueixi rastrejant la zona però amb l'ajuda de gossos ensinistrats per localitzar persones amb vida.

 

Els familiars de la jove estan convençuts que algú la va interceptar i se la va emportar a la força perquè la defineixen com algú «bona, formal, que mai s'ha absentat». La Guàrdia Civil manté un silenci hermètic que fins i tot molesta al govern de Pobra. Es filtra, però, que els agents han interrogat al propietari d'un Audi A3 del que la mare de la nena ha parlat com a sospitós. Ell i els seus amics han negat a la policia qualsevol implicació en el cas tot i que han reconegut que fa uns dies la van convidar a pujar al cotxe quan la hi van trobar caminant de retorn de la platja. En una altra ocasió, el mateix noi la va anar a buscar a la casa d'estiueig de la família i se la va emportar amb la seva germana i el nòvio d'aquesta.

 

 

Dilluns 22 d'agost

 

Les 02.43 hores. Aquesta és l'hora que marca l'última connexió de WhatsApp de Diana Quer abans de deixar a mitges la conversa que mantenia amb una amiga de la seva ciutat natal, Madrid. Aquest és el moment en què es perd totalment la pista de la jove de 18 anys que estiuejava a Pobra do Caramiñal, a la Corunya. De fet, la seva mare es va adonar de la seva absència a les 08.30 hores, quan es va despertar, i va denunciar la seva desaparició.

 

L'última vegada que algú la va veure va ser a les 02.30 hores al passeig d'aquest municipi costaner de menys de 10.000 habitants. Cap a mitja hora que s'havia acomiadat de les seves amigues en abandonar una festa local i li quedava un quilòmetre fins a arribar a casa. Se li va perdre la pista quan tornava sola i no tenia bateria al seu mòbil, segons ha informat la seva mare. Ella es va acomiadar de la seva filla a les 22.30 hores, quan la va deixar en un parc situat al centre de Pobra. Aquest dia vestia pantalons curts rosa, samarreta blanca i dessuadora grisa i, segons els papers que pengen de les parets de tot el poble, és una noia amb els cabells llargs, llis, bru, ulls foscos i amb una alçada de 1,75 metres.

 

Abans que el seu mòbil deixés de donar senyal, la matinada de dilluns, Diana parlava amb una companya de classe per WhatsApp. A la següent imatge podeu veure com va ser l'últim i enigmàtic missatge que va enviar: «M'estic acollonint, un gitano m'estava trucant», al que la seva amiga li va respondre: «¿I que t'ha dit?» I la desapareguda li va contestar: «Morena, vine aquí».

 

 

La conversa | La Voz de Galicia.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris