Denuncien l'existència d'un campament ionqui a la Vila Olímpica de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona argumenta que la zona és competència del Consell Comarcal del Barcelonès

Un home puntxant-se a la zona. Foto: Julio Carbó.

Barcelona va ser, abans dels Jocs Olímpics de 1992, una ciutat on regnaven les drogues i les batudes eren habituals a diferents zones de la zona metropolitana. El lector veterà veurà la foto i tornarà a la Barcelona preolímpica. Avui, la capital catalana és pionera en el tractament de la drogoaddicció, amb els centres d'atenció i seguiment, o les narcosales, que van començar a funcionar en el 2005. Però sembla que hi ha coses que no es poden evitar eternament. 

Segons ha pogut confirmar El Periódico, la imatge que poden veure a l'inici d'aquesta notícia succeeix diàriament en un racó al costat de la Ronda Litoral, en la part posterior de l'Hospital del Mar, enfront de la Facultat de Medicina. Entre els cotxes, un petit corredor d'herba clareja diàriament replet de xeringues, ple dels objectes que usen els ionquis per injectar-se substàncies, bàsicament heroïna. Vénen, es col·loquen, i marxen. Sempre a mitja tarda.

Normalment es reuneixen en petits grups. Foto: Julio Carbó.

L'Ajuntament de Barcelona argumenta que la zona és competència del Consell Comarcal del Barcelonès. Un portaveu del consistori assegura que el personal municipal realitza «actuacions puntuals», però un dels treballadors ho nega. Aquests homes i dones drogoaddictes s'enfronten a penes d'entre 601 i 30.000 euros per consumir en la via pública. El vigilant de la Facultat de Medicina explica que van començar a acudir al lloc «fa alguns mesos», que de vegades es presenta la Guàrdia Urbana i els fa fora «com si fossin coloms», però sense endur-se'ls a comissaria.

Dos ionquis a punt de punxar-se. Foto: Julio Carbó.


Comentaris

envia el comentari