Denuncien que els maniquins de Mango són anorèxics i es defensen dient que «són elements artístics»

L'empresa Inditex ha emès un comunicat

Imatge d'uns maniquins de Mango. Foto: Cedida.

Una nova polèmica per a Inditex està servida. I és que després que fa unes setmanes la xarxa es fes ressò d'unes models que apareixien sempre amb la cara trista promocionant la marca, ara una petició de change.org demana que retirin els maniquís, ja que porten unes talles molt petites, fomentant una primesa extrema.

L'autora de la petició, Núria Lafuente afirma que «mostren com t'haurien de quedar uns pantalons, però la gran majoria de dones no caben dins d'ells, no és, per tant, un reflex de la realitat».En una societat en la qual la imatge és el primer i en la qual vivim envoltats d'estímuls visuals que de manera inconscient ens porten a esforçar-nos per semblar-nos a aquests models, no hem après que això comporta de manera clara una autoexigència, que dóna lloc al fet que moltes noies caiguin en malalties tals com a anorèxia o bulímia? Per què no vam mostrar una dona real, una dona sana?, recalca la font en la seva publicació.

Tal com explica el Huffingtonpost, Lafuente demana a Mango que retiri els maniquins «anorèxics» dels seus establiments i en posi altres de mida real. La campanya, llançada fa tres setmanes, ja té més de 800.000 firmes i vol arribar a les 150.000. La marca s'ha defensat i la firma de roba catalana ha traslladat la seva preocupació. Asseguren que tots tenen la talla 38 excepte els dels aparadors que afirmen que són «creacions artístiques» i que «no tenen cap relació amb la realitat» al següent comunicat:

  

  


Comentaris

envia el comentari