rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Denuncien un circ al Gironès per tenir els animals en pèssimes condicions

Els fets van tenir lloc el passat 20 d'abril

El cocodril. Foto: Mossos.

 

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de Girona van denunciar el passat 20 d’abril, a Sant Jordi Desvalls (Gironès), els dos responsables d’un circ, de 35 i 29 anys i de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d’una infracció administrativa de la llei de protecció dels animals.

 

Els fets van ocórrer el passat 20 d’abril, a Sant Jordi Desvalls, lloc on hi havia fet parada un circ itinerant. Els mossos van fer una inspecció al circ, que tenia programada una funció a la mateixa població. Durant les comprovacions els agents van observar que el circ transportava un zebú, un dromedari, un ase i dues llames, tots junts, en un espai reduït de 8 metres de llarg per 2 metres d’ample. També portaven un cocodril que feia més d’un metre, dins d’una caixa de plàstic amb aigua bruta. L’animal tenia posat un collar darrera de les potes davanteres que l’oprimia excessivament.

 

Un dels animals. Foto: Mossos.

 

Els animals, que formaven part de l’espectacle, eren transportats de manera inadequada, sense unes mínimes garanties de benestar, seguretat i higiene. A més, en revisar la documentació dels animals van comprovar que el cocodril no en tenia. Després de realitzar diferents gestions, el passat 25 d’abril els mossos van comissar l’animal i el van traslladar al CRARC (Centre de Recuperació d’Animals Rèptils i Amfibis de Catalunya) per tal que en tinguin cura.

 

Els responsables del circ, per la seva banda, van ser denunciats i es van instruir diligències que van ser elevades al Servei Territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de Girona que determinarà la resolució del cas.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris