TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

URGENT

🚨 Suspenen les classes a diverses poblacions ebrenques arran del fort temporal

Desarticulat un grup criminal especialitzat en el cultiu i la distribució de marihuana a Terrassa

El grup, format per 8 membres, havia condicionat un espai per al cultiu capaç de generar fins a 21.400 grams de marihuana cada tres mesos
Imatge de l'espai de cultiu. | CatalunyaDiari.cat

 

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van detenir, el passat tres de setembre, dues persones i en va denunciar cinc més que formaven part d’un grup criminal especialitzat en el cultiu de marihuana. Els integrants del grup van ser detinguts com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal i per defraudació de fluid elèctric. Els investigadors van rebre informació que en un domicili de Terrassa se sentien contínuament sorolls d’aparells d’aire condicionat i una olor molt intensa a marihuana.

 

Els investigadors van veure fins a tres aparells d’aire condicionat que funcionaven a ple rendiment. També van observar que diversos vehicles s’acostaven al pis i hi havia persones que hi entraven i hi sortien carregant grans bosses. Davant d’aquests fets que relacionaven el pis amb la droga, els agents, l’1 de setembre, van dur a terme una entrada i registre judicial. A l’interior del pis els agents van trobar dos homes i una dona, a més, en una furgoneta que acabava d’arribar en aquell moment, es van localitzar fins a quatre persones més.

 

Els investigadors van intervenir 640 plantes de marihuana. | CatalunyaDiari.cat

 

En entrar al lloc, els mossos acompanyants d'un inspector de la companyia elèctrica subministradora, van observar que la instal·lació havia estat manipulada fraudulentament per tal de disposar d'una intensitat elèctrica superior a la que estava facturant la companyia. A banda, dins el domicili es van localitzar 640 plantes de marihuana, 22 quilos i 650 grams de cabdells de marihuana que es trobaven en un procés d'assecament i 2 quilos i 400 grams més que es van trobar dins un congelador en bosses termosegellades. A més, els investigadors van localitzar 15,3 grams d'haixix i 15 capses amb anabolitzants, així com restes de substàncies com testosterona i clenbuterol.

 

El grup havia condicionat el pis per al cultiu de la marihuana. Els agents van localitzar diverses sales habilitades per al cultiu intensiu de marihuana que permetia fer una recol·lecció cada tres mesos. Tenint en compte això, les 640 plantes que es van localitzar tindrien la capacitat de generar, cada tres mesos, aproximadament 21.400 grams de marihuana. A banda, també es va localitzar 64 llums d'alta intensitat, 24 ventiladors i 64 transformadors. Quant al preu de la marihuana localitzada en el pis, si es vengués al mercat il·lícit a grams, seria de 200.000 euros aproximadament i en el cas que es vengués a quilos podria arribar als 53.000 euros.

 

Els investigadors van intervenir 25.050 grams de cabdells. | CatalunyaDiari.cat

 

Quant al valor de la connexió elèctrica fraudulenta seria de 64.000 euros aproximadament. Els investigadors van detenir dues de les set persones que van ser identificades durant l’entrada al pis per considerar que eren els que comandaven l’organització criminal. Les cinc persones restants van ser denunciades per ajudar activament al funcionament de la plantació. Poques hores després, una altra persona relacionada amb el grup i que estava en recerca policial, es va presentar voluntàriament davant del jutjat. Els dos detinguts van passar a disposició judicial el tres de setembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris