Desarticulen a l'Estat la major xarxa de falsificadors de diners

Durant l'operació es van trobar més d'un milió i mig d'euros

L'organització estava liderada per un conegut de la policia. Foto: Guàrdia Civil

La Policia Espanyola i la Guàrdia Civil han detingut set persones, tres de nacionalitat espanyola i quatre de nacionalitat marroquí, en el marc de l'operació 'Eurofull-Caballito', en què s'investigava un important grup criminal dedicat a la falsificació de moneda. Segons recull RT, es tractaria de la xarxa més gran de falsificació coneguda mai a l'Estat i una de les més importants a Europa. Els agents haurien intervingut durant l'operació més d'un milió i mig d'euros falsos, maquinària i diversos elements imprescindibles per a la falsificació. Uns bitllets que, a més de ser distribuïts arreu de l'Estat, arribaven gairebé a tots els països de la Unió Europea

Segons fonts policials, el líder de l'organització, Juan Pedro G.S., seria un conegut de la Policia Espanyola per delictes relacionats amb la falsificació. Ell hauria organitzat una estructura piramidal en què, cadascun dels implicats, assumia una tasca concreta. Així, la investigació va portar a vigilar el qui es creia el líder del grup, que va ser enxampat entregant moneda falsa en una zona rural.

Tot i la intervenció realitzada per la policia, el cos continua investigant i no descarta que pugui haver-hi noves actuacions relacionades amb l'operació i noves detencions.


Comentaris

envia el comentari