Detenen un home a Barcelona per amenaçar a les xarxes socials amb una massacre contra el col·lectiu de LGTB

L'arrestat té 36 anys i ha estat localitzat a Mataró

Imatge del detingut. | Cedida.

Els agents de la Policia Nacional han detingut a Mataró a un jove que va amenaçar a través de les xarxes socials amb perpetar una massacre contra el col·lectiu LGTB a Barcelona. Els agents de Policia han confiscat una pistola de fogueig del calibre 9mm, arma molt semblant a una de veritat amb la que va gravar diversos vídeos i va tuitejar missatges on amenaçava de repetir la matança d'Orlando, als Estats Units, a més d'animar a disparar al cap a persones homosexuals o tractar-los pitjor que als animals. Gràcies a la col·laboració de diversos ciutadans que van comunicar a la policia el que va succeir s'ha pogut detenir aquesta persona.

Actualment, l'arrestat podria enfrontar-se a una pena d'entre un i quatre anys de presó, a més d'una multa de 601 o 30.000 euros per infringir la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana. El detingut va publicar en un sol mes un total de 31 vídeos al seu canal de Youtube, inclús després que molts altres haguessin estat ja eliminats per aquesta mateixa xarxa social per ser considerat el seu contingut com a inapropiat. D'entre tots els vídeos destaquen dos on es pot observar al detingut amb una arma que no s'acaba d'apreciar si és real o simulada. Aquesta arma va ser intervinguda en el moment de la detenció, tractan-se d'una pistola de fogueig de la marca Walther P22.

Cal destacar que en un dels vídeos, l'arrestat parla d'un dels majors festivals de LGTB del món, celebrat al mes d'agost a Barcelona. Sobre aquest esdeveniment, el detingut afirma comptar amb «13 dies per preparar-me», insinuant que en aquesta preparació buscava ocasionar un segon Orlando (massacre perpetrada en una discoteca gai el 12 de juny de 2016). En un altre vídeo, el detingut promou el que per ell és la cançó de l'estiu, amb lletra que incita ha acabar amb el col·lectiu homosexual mitjançant tets al cap i tractant-los pitjor que als animals, a la vegada que simula carregar l'arma en diverses ocasions.

El col·lectiu de LGTB de Madrid va interposar una denúncia davant de la Unitat d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional. Tot i que en aquell moment, la persona investigada ja havia eliminat el vídeo del seu canal de Youtube i també havia protegit els seus tuits privatitzant el seu perfil, els agents van aconseguir descarregar-ho. En les seves publicacions a les xarxes socials, el detingut feia constants al·lusions al col·lectiu homosexual als quals anomenava «malalts», «drogoaddictes» o fins i tot, «aberracions de la natura per exterminar».


Comentaris

envia el comentari