rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Detingut l'auxiliar de l'Arnau de Vilanova de Lleida que suposadament va causar un coma a un pacient

Li va injectar una substancia desconeguda mentre estava al servei d'Urgències i ara podria ser acusat d'un delicte de temptativa d'homicidi i intrusisme

Imatge de l'entrada de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Foto: CambrilsDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dijous a Lleida l'auxiliar d'infermeria de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida que suposadament, el passat 4 de gener hauria injectat un líquid a un pacient que estava a Urgències i que poc després va entrar en coma. L'home, de 75 anys, es trobava en un box per problemes digestius i després de subministra-li un sedant conegut com benzodiazepina, tal com han confirmat les proves que s'han realitzat, va començar a treure espuma per la boca. La ràpida intervenció dels metges va evitar-li la mort i al cap d'uns dies es va recuperar. El detingut està previst que passi demà dissabte a disposició judicial. Se'l podria acusar d'un delicte de temptativa d'homicidi i un altre d'intrusisme laboral. Segons han informat els Mossos d'Esquadra la detenció de l'auxiliar d'infermeria de l'Arnau va ser al llarg de la jornada d'ahir dijous. El cas està en mans de l'equip especial d'investigació criminal dels mossos amb l'objectiu d'aclarir amb quina intenció hauria subministrat el detingut al pacient aquest sedant i si aquest auxiliar amb 8 anys d'experiència estaria implicat en altres casos similars.

 

El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida va ordenar analitzar una mostra de sang del pacient per confirmar què se li va subministrar. Tal com ja van apuntar inicialment els símptomes que va tenir l'home, ara les analítiques han confirmat que es tractava d'un sedant, concretament benzodiazepina, que afecta el sistema nerviós central. Després dels fets, l'auxiliar va ser suspès de fina i sou.

 

Tot apunta a què el detingut va aprofitar que la dona del pacient va sortir un moment per administrar-li el medicament sense cap autorització. Més tard es va descobrir que hauria estat ell el responsable després que la dona l'identifiqués. L'auxiliar no tenia autorització per subministrar cap medicament al pacient i tampoc estava destinat al servei d'Urgències.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris