Detingut per envestir un vaixell dels Mossos després de ser enxampat mentre pescava corall

Els fets han tingut lloc a la reserva del cap de Creus

L'embarcació pescava corall sense llicència. | Mossos d'Esquadra.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 51 anys, veí de Roses (Alt Empordà), per atemptar contra els agents, navegar de forma temerària i per pescar corall sense llicència al cap de Creus. Els fets van passar el dia 19 de setembre, quan els agents van veure una embarcació fondejada i dos bussejadors sospitosos. Els agents van seguir l'embarcació i, quan li van fer indicacions d'aturar-se els pescadors van llençar unes bosses a l'aigua i van fugir pels canals de Santa Margarida. L'embarcació va xocar frontalment contra la barca en què anaven els agents però els Mossos els van poder interceptar i detenir. També van poder recuperar una de les bosses i van comprovar que contenia corall vermell. El detingut, que té nombrosos antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs. Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i navegar de forma temerària. També se'l va denunciar, juntament amb dos homes més, per pescar corall sense llicència, pescar dins de la reserva parcial del Cap de Creus i obstruir l'activitat inspectora.

Segons han informat els Mossos, els fets van passar cap a dos quarts d'onze del matí del mateix dia 19 de setembre, a la zona de la reserva parcial del Cap de Creus on agents de la URMA van observar una embarcació fondejada i dos bussejadors que treien un parell de sacs de dins de l'aigua. Els mossos van embarcar al vaixell d'inspecció de la Direcció General de Pesca, que fa vigilància pel litoral Gironí, per tal d'interceptar l'embarcació i revisar el contingut dels sacs. Els agents van seguir la barca fins a l'entrada de la marina de Santa Margarida de Roses i en el moment que entrava als canals li van fer indicacions per tal que aturés la marxa i poder fer la inspecció. Els pescadors, en ser sorpresos, van llençar les dues bosses que duien a l'aigua i van fugir a gran velocitat per l'interior dels canals. En arribar a un punt sense sortida, el patró de l'embarcació va girar i va accelerar deliberadament en direcció a la barca on anaven els agents i va xocar frontalment. Tot i el fort impacte, els mossos van poder saltar a l'embarcació fugitiva i detenir el patró, com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat, just quan ja es disposava, de nou, a reprendre la marxa. En el mateix moment, també van identificar les altres dues persones que anaven com a tripulació.

Els agents van recuperar una de les bosses abans que s'enfonsés i, a dins, van observar que estava plena de corall vermell amb un pes de 2,02 kg. La segona bossa va ser recuperada posteriorment per part d'efectius de la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra i també contenia corall vermell, amb un pes de 3,300 Kg. Per aquests motius es van obrir diligències als tres homes, per pescar corall sense llicència, pescar a la reserva parcial del Cap de Creus i oposar resistència a l'activitat inspectora, preceptes recollits com a infraccions molt greu a la Llei de Pesca i Acció Marítimes. L'embarcació, per la seva banda, va quedar immobilitzada i els estris utilitzats per fer aquesta activitat delictiva van ser decomissats. El detingut, que té nombrosos antecedents, va passar el dia 20 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari