VÍDEO EN DIRECTE

Caos, càrregues i màxima tensió a Barcelona

ÚLTIMA HORA

Els Mossos ja fan servir el canó d'aigua

Detingut un home per robar cinc vegades amb violència en nou dies en una botiga de Ciutat Vella

L'establiment era de menjar per emportar

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 18 d'agost un home, de nacionalitat espanyola i de 35 anys, com a presumpte autor de cinc robatoris amb violència i intimidació que va cometre en 9 dies en un mateix establiment de menjar casolà per emportar del barri Gòtic de Barcelona. Tres dels robatoris van ser consumats i dos van ser en grau de temptativa. Els fets van passar entre el 7 i el 16 d'agost. L'home va passar el 21 d'agost a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

 

Segons les denúncies, tots els robatoris els perpetrava el mateix home, que actuava a cara destapada i violentament. Sempre rrompia al local abruptament mentre cridava i amenaçava les dependentes del local, dues noies joves. Després es dirigia a la zona de la caixa enregistradora i agafava els diners que hi havia en cada moment, que rondaven els 300 o 400 euros. En els tres primers robatoris els va fer a les 8.00h tot just quan el local acabava d'obrir. En els altres dos va canviar la seva rutina i ho va fer a les 11.00h i a les 20.00h del mateix dia.

 

En el primer dels robatoris, el 7 d'agost, hi havia una dependenta sola a la que va amenaçar dient que duia una pistola. En aquest cas se'n va endur 400 euros. Es dóna la circumstància que aquest va ser l’únic robatori en el qual anava acompanyat d’un altre home. En el segon robatori, el dia 13 d'agost, ja hi havia dues dependentes, una de les quals era la que estava sola el primer dia. L’altra, va intentar aturar el lladre, que li va propinar diverses empentes de manera violenta i va aconseguir fugir amb 250 euros.

 

El lladre va insistir en els robatoris al mateix local i el 16 d'agost va intentar irrompre, per tercera vegada, a l'interior de la botiga a les 08.00 del matí. En aquesta ocasió no ho va aconseguir ja que les dependentes, ja en alerta a causa dels dos robatoris anteriors, havien tancat la porta i només l'obrien als clients un cop havien comprovat que no es tractava del lladre. En veure que no tenia manera d'accedir al local va optar per marxar de la botiga però va tornar a les 11.00h. Va aprofitar que les dependentes obrien la porta a una parella de clients per entrar darrere seu.

 

El fet que no hagués pogut entrar al local tres hores abans va fer que l’arrestat es comportés de manera encara més violenta i que augmentés el seu grau d’intimidació envers les dues noies. Quan ja marxava amb els 350 euros que havia sostret en aquesta ocasió una de les noies va activar el bloqueig de la porta perquè no pogués fugir. En veure’s atrapat va començar a donar puntades de peu i cops al vidre. Davant del risc que generés destrosses de consideració al local i que pogués actuar violentament cap a les noies, una d’elles va decidir obrir la porta del local.

 

El mateix dia 16 d’agost, les dues dependentes van presentar la denúncia pels darrers tres robatoris i a les 20.00h va tenir lloc el darrer dels robatoris. En aquest cas qui hi havia a la botiga era el propietari del local. El detingut va seguir amb el seu ritual i es va adreçar a la caixa enregistradora per agafar els diners i el propietari s’hi va interposar. Hi ha haver un forcejament i, malgrat evitar el robatori, el lladre el va agredir amb diversos cops de puny i puntades de peu. 

 

De les indagacions policials, els agents van poder determinar quina era la identitat del lladre i van saber que es tractava d’un home multi-reincident especialitzat en els robatoris a establiments comercials d’un perfil similar: locals amb un horari comercial que comencés d’hora al matí que s’allargués fins a ben tard al vespre i que tingués a noies joves com a dependentes.

 

Finalment, els investigadors de Ciutat Vella van poder detenir el lladre el passat 18 d’agost. El detingut va passar a disposició judicial el dia 21 d’agost i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris