rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Detingut un home que es feia passar per metge i treballava a l'Hospital de Figueres

La detenció es va produir dijous

La Guàrdia Civil detenint el fals metge. Foto: Guardia Civil

 

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Mederi, ha detingut un home de 45 anys per haver exercit com a fals metge a l'Hospital de Figueres. L'arrestat, que també s'havia fet passar de forma fraudulenta com a professor de la Facultat de Fisioteràpia de València, està acusat de presumptes delictes d'intrusisme professional, falsificació de documents i contra la salut pública. La detenció ha culminat una investigació que va arrencar a principis de febrer, quan agents de la Guàrdia Civil de Girona van tenir coneixement que una persona estaria exercint com a metge a Figueres sense tenir la titulació. El sospitós era un home contractat per l'ICS (Institut Català de la Salut), el qual hauria presentat documentació falsificada per aconseguir el lloc de treball.

 

(A l'actualització s'ha afegit informació facilitada pel Col·legi Oficial de Metges de Girona, l'ICS i la Fundació Salut Empordà respecte la detenció, la documentació falsificada i el lloc de treball que ocupava l'arrestat). A mesura que la investigació va avançar, la Guàrdia Civil va constatar que la documentació presentada per aquesta persona per fer de metge i de professor a diverses facultats de medicina i fisioteràpia era falsa. Manipulant la titulació universitària és com havia aconseguir registrar-se al Col·legi Oficial de Metges de Girona.Davant els fets, la Guàrdia Civil va arrestar aquest passat dijous el sospitós mentre exercia de metge a l'Hospital de Figueres. L'home va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Figueres, que posteriorment el va deixar en llibertat, mentre la policia va traslladar al magistrat les diligències que s'havien instruït fins el moment.Durant la investigació, la Guàrdia Civil ha comptat amb la col·laboració de diversos organismes oficials, entre els quals destaquen el Ministeri d'Educació i Cultura, les facultats de Medicina d'Alacant, València i Granada, així com el Col·legi de Metges de Girona."Cap queixa" dels pacients ni professionalsSegons informa el Col·legi Oficial de Metges de Girona, l'Institut Català de la Salut a Girona i la Fundació Salut Empordà, l'home feia sis mesos que treballava per com a metge en el Punt d'Atenció Continuada de Figueres, situat a l'Hospital. Durant aquest període, l'ICS assegura que no va rebre "cap queixa" dels usuaris ni tampoc dels professionals de l'equip de l'Hospital. 

Arran de la detenció, l'ICS ha apartat cautelarment de la feina el treballador i el Col·legi Oficial de Metges ha suspès la seva col·legiació. Tant l'ICS com el Col·legi i la fundació Salut Empordà han emès un comunicat on "lamenten profundament" els fets i mostren la seva col·laboració amb el procés judicial. El cas està sent estudiat pels serveis jurídics de les tres entitats per valorar possibles accions legals a iniciar.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris