TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Deu consells per protegir el cabell del sol

És important cuidar-se i protegir bé el cabell aquests mesos si no voleu patir conseqüències desastroses

A l'estiu el cabell pateix, igual que la pell, les conseqüències de l'excés de sol, sobretot si està tenyit o amb metxes. Quan anem a la platja o a la piscina pensem a protegir-nos la pell dels rajos del sol, però, i el cabell? També necessita protecció. El sol és un gran enemic del cabell, però a l'estiu el cabell no pateix solament pels rajos UVA/UVB sinó també pel clor de les piscines, el salitre del mar, l'excés de vent, les altes temperatures, etc. Perquè la vostra cabellera no es ressenti després d'aquests mesos heu de protegir-la amb productes específics i cuidar-la una miqueta més.

 

En definitiva, l'estiu és un gran enemic per al cabell. Les conseqüències, si no el protegiu i cuideu bé aquests mesos, poden ser desastroses: pèrdua i modificació del color, falta de lluentor, cabell aspre i trencadís, deshidratat, ressec i amb un elevat encrespament. Què podeu fer? Preneu nota d'aquests consells:

 

Com tenir cura del teu cabell a l'estiu. Foto: Kérastase

 

1- Utilitzeu barret o fulards. És la millor barrera i a més afavoreix molt. En el cas del barret, millor d'ala ampla que una gorra, i preferiblement atofat que calat. També teniu l'opció de posar-vos mocadors o fulards.

 

2- No oblideu la protecció solar. Si protegim la nostra pell dels rajos solars, perquè no fem el mateix amb el nostre cabell? Les gammes protectores capil·lars són especialment necessàries en els cabells acolorits (perquè no es modifiqui el color) o tractats (els allisats, permanent, etc. Obren la cutícula i estarà més desprotegida). Podeu utilitzar els protectors resistents a l'aigua o només a l'exposició solar. Els meus favorits són els de Kérastase de la col·lecció Micro-voile Protecteur, només cal vaporitzar uniformement sobre el conjunt del cabell.

 

Productes de la gamma Aprés Soleil de Kérastase Foto: Kérastase

 

3- Renteu-vos el cabell sense productes agressius. Ja ho passa prou malament amb el sol, la sal i el clor, no cal sumar-li un combat extra.

 

4- Utilitzeu 'aftersun'. Com succeeix amb els cosmètics per al cutis, aquests tenen actius reparadors que retornen al cabell els nutrients que hagi pogut perdre. 

 

5- Oblideu-vos de l'assecador i aprofiteu el bon temps per deixar eixugar el cabell a l'aire. Utilitzeu-lo només per a treure l'excès d'humitat. 

 

6- Apliqueu-vos algun oli amb protecció solar una vegada a la setmana i deixeu-lo actuar tota la nit. Enfortirà el cabell i estarà més resistent per a l'exposició a l'endemà.

 

7- Bany autoritzat amb precaució. L'aigua salada i amb clor pot ser molt perjudicial per al cabell. Després d'un bany en el mar, la sal que es queda en el cabell pot danyar-lo. La sal actua com diminuts cristalls ardents, que concentren i magnifiquen els rajos solars sobre el cabell. Sempre que sigui possible aclariu el vostre cabell amb aigua dolça després de cada bany. No hi ha dutxes a la platja? Llavors porteu sempre damunt una ampolla amb aigua dolça per aclarir-lo. L'aigua de la piscina també presenta els seus riscos. Desinfectants com el clor poden tornar verd el cabell ros o blanc. El meu truc: mullar el cabell abans amb aigua dolça, això fa que el cabell absorbeixi prèviament aigua dolça (ja que actua com una esponja) i no absorbeixi tant el clor o la sal. Podeu fer-ho amb un vaporitzador d'aigua o dur una ampolla d'aigua. 

 

8- Digueu adéu al cabell verd. Per evitar que el cabell ros comenci a posar-se verdós per culpa del clor de les piscines, utilitzem un capell o ens apliquem un gel invisible que formi una pel·lícula sobre el cabell i l’aïlli del clor i la sal, l'Aqual Seal de Kérastase és ideal. Si el mal ja està fet podeu rentar-vos el cabell amb un xampú de cabells blancs, el blau que conté anul·larà el verd del vostre cabell. 

 

9- Aneu amb precaució amb les escumes, els gels, les ceres o pomades de pentinat amb alt contingut d'alcohol. Aquests ressequen el cuir cabellut donant lloc a l’encrespament, caspa i fins i tot caiguda del cabell. En aquesta època de l'any és preferible utilitzar cosmètics «abstemis».

 

10- Les planxes es poden usar sempre que siguin ceràmiques i de bona qualitat, i sempre que s'apliqui prèviament un protector tèrmic. Això últim és imprescindible. Jo utilitzo les planxes Laser Ion que em deixen el cabell molt brillant i bonic. 

 

Planxes Laser Ion Foto: La Botiga del Cabell

 

I no m'agradaria deixar de banda el meu nou descobriment, l'Smart Touch de Montibello, és un dotze en un, un esprai de tractament instantani, intel·ligent, eficaç i còmode que nodreix, hidrata, repara i protegeix el color del cabell. Aporta al cabell protecció tèrmica, incrementa la seva lluentor, augmenta el volum i el cos, controla el crespat i millora notablement la resistència al trencament capil·lar. Exerceix un potent efecte segellat de les puntes obertes, recuperant la joventut perduda del cabell.

 

Smart Touch de Montibello Foto: Montibello

 

Podeu comprar tots aquests productes a través de la botiga online de La Botiga del Cabell, són especialistes des de fa molts anys i us poden assessorar en tot el que necessiteu. Us atendràn d'allò més bé i vosaltres tindreu la tranquilitat de saber que us parla un professional del sector. 

 

Si voleu aparèixer en aquesta secció, podeu contactar amb nosaltres via correu electrònic a info@catalunyadiari.cat o mitjançant el telèfon 977 311 522.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris