rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Deu consells per viure sense estrés

Els monjos xinesos de Shaolin revelen els secrets d'una vida amb pau i harmonia

La pràctica del Kung-fu és un dels consells dels monjos Shaolin per viure sense estrés. Foto: CatalunyaDiari.cat

 

Sovint vivim el nostre dia a dia estressats, sense tenir el temps per arribar a tot. Per evitar posar-nos de mal humor, us revelem els secrets dels monjos xinesos de Shaolin per aprendre a prendre'ns la vida amb més calma i a gaudir-ne plenament. Tal com recull Telecinco, aquests monjos budistes del temple de Shaolin porten una vida calmada i austera, molt allunyada del ritme frenètic de la nostra societat, que pot servir d'exemple per obtenir una millor qualitat de vida. Aquests són els seus consells:

 

1. No menjar gaire. Els monjos asseguren que la quantitat de menjar que consumim afecta a la nostra actitud i benestar i, per tant, recomanen quedar-se sempre amb una mica de gana perquè menjar massa pot afectar negativament la melsa.

 

2. No pensar gaire. Creuen que és positiu moderar els pensaments, ni pensar massa ni massa poc, per tal d'estar més relaxats i frenar el procés d'envelliment que comporta un elevat desgast mental.

 

3. No parlar gaire. En aquest consell els monjos volen reflectir la idea que més val prendre decisions i actuar, que no pas parlar i no fer res.

 

4. Ocupar-se dels assumptes sense pressa. Els monjos recomanen no estar pendents del temps, sinó gaudir de cada moment. Aquesta premisa pot traslladar-se a l'hora de fer les coses i consideren que més val fer-ho tard i bé, que no amb presses i malament.

 

5. No enfadar-se. Cal tenir una actitud positiva envers les coses que ens passen i no irritar-se o enfadar-se per petites coses que no valen la pena. Ens ajudarà a estar mentalment més sans i a no fer patir el fecte i els intestins, que sofreixen les conseqüències de les nostres enrabiades.

 

6. Fer petits descansos durant la feina. Segons l'opinió dels monjos, és recomanable fer pauses de 10 minuts després de cada 40 minuts treballats, ja que passar massa temps concentrat en la mateixa acció perjudica la vista i la pau interior.

 

7. Ser humil quan les coses van bé. El secret de la felicitat, segons els monjos, consisteix en controlar les emocions, tant positives com en el cas contrari. Per aquest motiu, recomanen no caure en l'eufòria quan tot rutlla i tocar de peus a terra per tal que si la situació empitjora no ens sentim malament.

 

8. Fer exercici. La pràctica de l'esport ens afecta positivament i ens provoca una sensació de relax que ens ajuda a sentir-nos millor. A més, també ajuda a reactivar aquelles persones que mediten en excés.

 

9. Trobar temps per a la meditació. Com hem dit, els monjos recomanen exercici físic, però també creuen que la meditació és important per portar una vida sana. Aquesta pràctica pot ser útil per allunyar l'estrés i els mals pensaments, alhora que trenquem amb la monotonia que pot arribar a cansar-nos.

 

10. Aprendre Kung-fu. Aquesta disciplina busca aconseguir l'equilibri i l'harmonia entre el cos i la ment i això és en essència el que recomanen els monjos en tots els darrers consells per tal de poder viure amb pau i tranquil·litat.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris