Deu trucs per fer fotografies a la vostra mascota com un professional

No sempre és senzill tenir fotos boniques de la nostra mascota per vanar.se d'ella a tot arreu

Un gos feliç al camp. Foto: Laia Solanellas

Sembla fàcil, però si mai ho heu provat ja sabeu que no ho és. Fer fotografies a les nostres mascotes pot arribar a ser una autèntica aventura: a molts no els agrada i giren la cara, d'altres no poden quedar-se quiets més d'un segon, sempre l'agafeu amb els ulls tancats,... Amb aquests consells no us garantim l'èxit en el vostre intent per tenir bones fotografies de les vostres mascotes, però sí que tindreu més probabilitats de fer-ne alguna que de ben segur que us sentireu orgullosos de penjar al menjador de casa, enviar-la i mostrar-la als vostres familiars i amics, o compartir-la a les xarxes socials.

Relaxa't. Els animals són com esponges emocionals i el nostre estat d'ànim els influeix molt. Si esteu nerviosos o estressats mentre li feu una fotografia, ells també ho estaran, pel que serà impossible fer una bona fotografia i com a màxim l'aconseguireu però amb ell amb les orelles aplanades i ulls de preocupació. 

Posa atenció a la mirada. Els ulls són la part més expressiva de les nostres mascotes, si ens centrem en la seva mirada i posem el foco en ella ens quedaran imatges molt atractives. 

Posa ordre a l'escenari. Abans de començar a fer fotografies a les nostres mascotes feu un cop d'ull a la zona on les fareu. Està desendressada? Recolliu les tasses de cafè, les mangueres pel terra o qualsevol objecte que creieu que no aporta res a la imatge. Un entorn net dóna més bons resultats.

— Posa't a la seva altura. Algunes fotografies enfocant cap a baix ens poden deixar imatges gracioses, però per crear imatges espectaculars posa't a la seva altura.

Fes estiraments. Sí, és un consell de fotògraf professional, perquè si mai n'heu vist algun fent una sessió de fotos a mascotes veureu com no para de moure's, acotxar-se, girar-se i tot el que faci falta per aconseguir una bona fotografia de l'animal. Així que prepareu-vos per fer una mica d'exercici físic!

Busca una bona il·luminació. Preferiblement feu fotografies amb llum natural, per això haureu d'escollir un dia que no faci núvol i habitacions o espais a l'aire lliure amb una bona llum, si és difusa millor.

Paga al teu model. Si volem que el nostre model estigui motivat i li agradin les sessions de fotos l'haurem de recompensar. Cada mascota té les seves preferencies: jugar una estona amb la pilota, una bona llaminadura, un tros de pernil,... El truc més elemental per fer fotografies d'animals és saber com aconseguir la seva atenció i recompensar-lo, fent-li passar una bona estona mentre feu la sessió fotogràfica.

Crea una llista d'imatges. Abans d'iniciar la sessió, agafa una llibreta i un bolígraf i apunta o dibuixa algunes idees per fer fotografies a la teva mascota. Poden ser imatges obrint una bossa de menjar i captant la cara que fa esperant rebre alguna peça, el gos davant de la porta de casa esperant a sortir a passejar, un gat jugant, etc.

— No atabalis l'animal. Si no voleu fracassar amb la sessió de fotos és molt important que estigueu tranquils i us ho prengueu com una estona de diversió amb la vostra mascota. Si voleu que segui i comenceu a donar-li l'ordre moltes vegades i enfadant-vos si no us fa cas, la sessió fracassarà perquè probablement l'animal marxarà de la zona. Tampoc és aconsellable dir el nom de l'animal molts cops, perquè això també li farà perdre interés.

Moveu-vos lentament. Si no sou experts o no teniu una bona càmera per fer fotografies en moviment, és millor que escolliu una temàtica tranquil·la i us moveu lentament per no molestar l'animal i capturar el que fa de forma molt natural. 


Comentaris

envia el comentari