D'on provenen els productes del Mercadona?

L'empresa surt al pas de les crítiques i assegura que el 85% dels productes amb l'origen a l'Estat espanyol

Un Mercadona. Foto: cedida.

 

Mercadona fa setmanes que torna a ser centre de crítiques i rumors per l'origen dels productes que ven als seus supermercats. L'empresa ha hagut de sortir al pas de les crítiques i ha emès un comunicat on assegura que té 120 proveïdors fabricants que compten amb 220 fàbriques arreu de l'estat espanyol, i que més del 85% del que ven són productes cultivats, criats, pescats i elaborats a territori nacional.

 

 

Les darreres setmanes s'havien sentit rumors que afirmaven que l'empresa de Joan Roig eliminava productes provinents de l'Estat espanyol de les seves prestatgeries a favor d'altres estrangers. Mercadona ha assegurat que la informació és falsa i ho ha demostrat publicant una llista de productes que venen als seus supermercats i que estan fabricats i elaborats a l'Estat. De fet, Mercadona ha volgut recordar que durant el 2014 va realitzar compres a l'Estat espanyol per valor de 14.900 milions d'euros.

 

L'empresa ha fet públic un llistat de productes elaborats i comprats a l'estat. Un exemple és l'oli d'oliva, que l'empresa afirma comprar a Sevilla. L'oli de la marca Hacendado s'elabora gràcies a més de 150 cooperatives, entre elles a Catalunya.

 

Pel que fa a les taronges, Mercadona assegura que d'agost a novembre són argentines perquè la campanya a l'Estat ha finalitzat, però assegura que la procedència de les taronges que venen són, principalment, de València, Catalunya o les Canàries.

 

Un altre dels productes que venen amb la marca Hacendado és la llet, i que prové de proveïdors que treballen amb més de 3.000 granges del País Basc, Cantabria o Andalusia, entre d'altres; i les patetes provenen de més de 500 productors de Murcia, Balears o Castella i Lleó.

 

L'empresa acaba el seu comunicat assegurant que des de fa més de 30 anys "mantenim una ferma aposta per productes espanyols i per la creació d'indústria, riquesa i llocs de treball al país", i afegeix que "Mercadona col·labora amb el sector primari espanyol amb acords estables amb 12.000 pescadors, 6.000 agricultors i 4.000 ramaders d'arreu del país".

Comentaris