TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Era el donant perfecte de semen, fins que van descobrir una cosa

Un banc d'esperma. Foto: cedida.

 

Escàndol al Canadà amb Outreach Health, una distribuïdora de Semen que va vendre a 26 famílies d'esperma del donant 9623. A priori, era el candidat perfecte: coeficient intel·lectual de 160, estava fent un postdoctorat en neurociència i tocava la bateria com si fos un professional. El problema és que tant el banc d'esperma Xytex Corp, com la distribuïdora citada abans, van ocultar que no havia acabat la carrera, tenia antecedents penals i tres desordres mentals: esquizofrènia, trastorn de personalitat i trastorn bipolar.

 

 

Com és d'esperar, algunes de les famílies han presentat denúncia contra les dues empreses, i acusen a Xytex de no investigar com toca i falsejar dades dels donants, com ara la del quocient intel·lectual. El donant va dir al banc de semen que "creia que tenia un coeficient superior a 130" i l'empresa li va atribuir un de 160, el mateix que Albert Einstein o Stephen Hawking. Tot i que se saben que les estafades són 26 famílies, es creu que l'esperma es va fer servir per concebre com a mínim 36 nens al Canadà, Estats Units i el Regne Unit.

 

El cas es va destapar gràcies a un correu electrònic del 2014. Va ser per error, quan les famílies van rebre el mail amb el nom del donant. El van buscar a les xarxes i quan van trobar qui era realment van descobrir l'engany: ni parlava cinc idiomes ni era un home culte.

 

El cas es va destapar el 2014 quan les famílies van rebre per error el correu electrònic del donant. Una cerca ràpida a Google va desencadenar les alarmes. Una de les mares, Angela Collins, explica que a mesura que buscava el seu pànic anava en augment, al no trobar res que confirmés el perfil del donant, que, segons la fitxa, parlava cinc idiomes i llegia de quatre a cinc llibres al mes. "A mesura que buscava, tot era pitjor. Va ser com passar d'un somni a un malson en un instant", ha explicat al 'Toronto Star una de les mares'. Encara n'hi havia més: amb la recerca van descobrir que l'home havia passat 8 mesos a la presó per robar en una casa i que sí que era graduat universitari, però des del 2015. Els denunciants demanen a l'empresa una indemnització de 12 milions de dòlars (10,5 milions d'euros) en concepte de danys.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris