Dos anys de presó per vessar la sang dels porcs d'un escorxador de Noves de Segre al riu

Els condemnats, l'exalcaldessa de Valls d'Aguilar i el seu germà, estan sentenciats a un any d'inhabilitació i 1.440 euros cadascun per un delicte continuat contra els recursos naturals i el medi ambient

Imatge de Noves de Segre. Foto: Cedida.

 

 

El jutjat penal 2 de Lleida ha condemnat F. V. G i M. D. V. G., el germà i la que va ser alcaldessa de les Valls d'Aguilar (Alt Urgell) des del 2007 fins al 2011, a dos anys de presó, un any d'inhabilitació i 1.440 euros cadascun per un delicte continuat contra els recursos naturals i el medi ambient. La sentència considera provat que tant l'exalcaldessa com el seu germà, administradors de l'escorxador de Noves de Segre (Valls d'Aguilar), van permetre que s'aboqués la sang i les vísceres fruit de sacrificar els porcs a l'escorxador familiar als rius la Guardia i Pallerols entre el 2012 i el 2013. Així ho van comprovar els Mossos d'Esquadra de la Unitat de Medi Ambient durant les vigilàncies que van efectuar en aquell període.  Els vessaments es feien les matinades de dilluns i causaven que les aigües dels rius es tintessin de color vermell. També van corroborar aquest extrem les anàlisis de l'aigua que es van dur a terme i que, segons la sentència, confirmaven que la sang i les vísceres dels animals provenien de l'escorxador.

  

 

Per tant, la sentència conclou que els sacrificis dels animals i els vessaments es van fer sota l'aprovació dels dos acusats sense adoptar les mesures adequades ni dur a terme el manteniment de les instal·lacions on es sacrificaven els porcs, tot i conèixer les obligacions legals. La sentència condemnatòria es pot recórrer a l'Audiència de Lleida.

Comentaris