IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dos bombers de Girona, ingressats a l'UCI per una intoxicació alimentària

L'Agència de Salut Pública investiga si el causant de la intoxicació es troba entre els aliments d'un dinar amb altres companys dilluns passat

Els Bombers van treballar per extingir l'incendi. Foto: Bombers

Dos bombers del Parc de Palafrugell es troben ingressats a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Josep Trueta per un possible cas de botulisme, segons ha informat el Departament de Salut. L'Agència de Salut Pública de Catalunya ja investiga el cas, que se centra en un dinar casolà que van compartir els dos afectats dilluns passat, junt amb set companys mes, mentre estaven de guàrdia. Tot i així, només dos van desenvolupar els símptomes, que es van iniciar el dilluns a la nit. Dimarts van acudir d’urgències a l’Hospital de Palamós, d’on van ser derivats a l’Hospital Josep Trueta. Tot seguit, van ser traslladats a l'UCI en estat greu i pronòstic reservat.

Un cop a l'UCI, van ser tractats amb sèrum antibotulínic per especialistes de la Unitat de Cures Intensives amb el suport de la Unitat de Toxicologia que es va posar en marxa el mes de gener passat. Com a mesura preventiva, s’han centralitzat al Trueta més dosis de sèrum antibotulínic, gràcies a la Xarxa d’Antídots de Catalunya. Amb tot, fins al moment, no s’ha declarat cap més cas.

  

  

  

  

Barcelona

Comentaris

envia el comentari