rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El condemnen a presó per ajudar a morir a la seva mare malalta

Els fets van tenir lloc a Saragossa

L'home que ha estat condemnat. Foto: El Periódico de Aragón.

 

Ignacio Sánchez Olaso ha estat condemnat a dos anys de presó per ajudar a morir a la seva mare malalta. Aquesta és la sentència que ha aplicat l'Audiència Provincial de Saragossa, que inicialment li'n demanava sis. El judici es va celebrar dijous, segons recull La Vanguardia, i ha acabat condemnant el fill d'una dona que patia un transtorn paranoic que la duia a atacar tothom, cosa que li impedia rebre assistència facultativa per part dels metges. La dona tenia un gran domini sobre el marit i els seus fills, i durant 10 anys es va negar a sortir de casa, ni tan sols per la mort d'un dels fills per malaltia.

 

La dona va contraure una úlcera i, en no poder suportar el dolor, va decidir que es volia suïcidar. Es va posar una bossa al cap i va demanar al seu fill que li posés una segona bossa i que li aguantés les mans perquè no se les posés al cap. Tot plegat, mentre el seu marit dormia. La dona va deixar una nota abans de la seva mort que deia: «Por culpa de no estar legalizada en España la eutanasia, he tenido que hacérmela yo. ¡Qué triste y doloroso! El motivo es que no puedo aguantar más el dolor que me producen las extrañas heridas que tengo en la pierna derecha. ¡Ojalá los que me han hecho esto lo pasen peor que yo!».

 

Finalment, el jutge ha reduït de sis a dos anys la presó per al fill de la dona, que en tot moment va reconèixer els fets i l'ajut prestat a la seva mare per suïcidar-se.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris