rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El conductor del bus sinistrat a Freginals gairebé no va estar amb la resta de conductors durant l'estada a València

Tot i que cap ho ha pogut certificar, tres dels conductors de la caravana d'aquell viatge han dit que l'home es va absentar per descansar

Imatge de l'accident d'un autocar a l'AP-7 a l'altura de Freginals. Foto: delCamp.cat

 

Tres dels conductors de la caravana del fatídic accident de Freginals, en el qual van morir tretze joves estudiants d'Erasmus, han explicat, aquest dijous, al jutge que instrueix el cas als jutjats d'Amposta, que gairebé no van tenir contacte amb el conductor de l'autocar sinistrat durant la seva estada a València. L'home va passar el dia apartat dels seus companys amb els quals només va parlar a l'hora de dinar però va refusar menjar amb ells i els va dir que es retirava a descansar a la llitera del seu bus. Tot i això, com ha assenyalat l'advocat de l'acusació particular d'una de les víctimes de l'accident, Joaquim Fibla, cap d'aquests testimonis ha pogut corroborar que l'home pogués o estès reposant. Els tres conductors, com ja va fer dimarts el propietari d'Autocares Alejandro i també conductor d'un dels busos de la caravana, han defensat que el viatge es va planificar i desenvolupar amb normalitat, com venien fent cada any per les Falles de València.

 

 

Com ha explicat l'advocat de l'acusació particular, d'una de les víctimes del vehicle que va xocar amb l'autocar sinistrat quan va bolcar a l'autopista, Joaquim Fibla, la declaració de tres dels cinc conductors de la caravana que va viatjar a València no ha aportat dades transcendentals per resoldre el cas. Fibla, en canvi, ha considerat "remarcable" que el conductor del bus sinistrat no va estar amb la resta dels seus companys durant el dia que van passar a la capital valenciana. "Cap dels conductors va hi estar en contacte i es va negar a dinar amb ells", ha explicat l'advocat. Segons el relat d'aquests tres conductors, l'home va dir als seus companys que anava a descansar a l'autocar, a la llitera que tenen, i no es van tornar a veure fins a l'hora de la sortida cap a Barcelona. "Pensem que estava descansant però ningú ha pogut confirmar aquest extrem", ha apuntat Fibla.

 

Els tres treballadors d'Autocares Alejandro, dos presencialment i un per videoconferència, han ratificat que el viatge a les Falles de València es va planificar i desenvolupar amb normalitat, com venien fent cada any, com ja va fer el seu cap, propietari de la companyia que també conduïa un dels busos de la caravana que transportava els joves estudiants d'Erasmus. També han defensat la dilatada experiència i professionalitat del conductor de l'autocar accidentat. L'home encara no té data per comparèixer davant del jutge, ja com a investigat, perquè segueix ingressat en un centre hospitalari de l'àrea metropolitana de Barcelona i amb un delicat estat de salut.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris