El drama de les adolescents condemnades que mataran quan compleixin 18 anys

Es tracta de diverses nenes condemnades a l'Iran

El portal Quartz recollia fa uns mesos la dramàtica història de diverses noies menors d'edat, en l'etapa de l'adolescència, que estan tancades a la presó iraniana de Zibashahr. La seva història ha encongit el cor de la societat muncdial. En compliment de la llei islàmica, als 9 anys ja són responsables dels seus «delictes», de manera que poden entrar a la presó.

En funció de la gravetat dels fets que consideri la llei, n'hi ha que estan condemnades a mort. Així, el seu dia a dia és a la presó fins que compleixin 18 anys, quan se les sotmetrà a la pena màxima. Aquest càstig cruel, que fa que les mantinguin amb vida per acabar matant-les, el reben desenes de nenes. És el cas de Khatereh, una nena de 13 anys violada pel seu tiet i a qui també van intentar atacar un grup de joves en un parc. Per defensar-se, es va clavar un ganivet i, en arribar les autoritats, van tancar-la en un centre de menors. 

També és el cas de Sowand, una jove de 16 anys detinguda a casa seva, quan estava sola, per tinença de drogues que pertanyien al seu pare; o una nena de 15 anys còmplice de robar un cotxe amb el seu promès. Ell, però, es va fugar i ella espera al corredor de la mort. Encara més contundent és el càstig d'una altra jove, per robar telèfons mòbils. La majoria d'aquestes noies seran executades, una història del tot impactant en un territori castigat per les lluites armades i el domini de l'Estat Islàmic.

(Fotos: Quartz)


Comentaris

envia el comentari