rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

«El meu gos ha deixat de moure la cua, què li passa?»

És una síndrome més comuna del que es pensava, però es pot solucionar amb repòs
La cua és essencial per la comunicació dels gossos. | L.S.
 

La cua és per als gossos el que la veu pels humans. Amb ella es comuniquen amb nosaltres i també entre ells, ens indiquen els seus estats d'ànim, si estan alerta o tenen por, si estan contents, etc. Per això, si un dia veiem que el nostre gos no mou la cua, ens hem de preocupar, ja que no és gens normal. La síndrome de la cua freda, o cua de nadador, és més comuna del que en un principi es creia, tot i que no és greu però si desconeguda. Un equip de científics britànics ha estudiat recentment les seves causes per saber-ne més sobre aquesta síndrome i també poder aplicar més correctament un remei. 

 

Si tenim un gos que es passa la major part del temps a casa i no es banya, no patirà aquesta síndrome. Normalment afecta a gossos de treball o caçadors, però si hem anat amb el nostre gos d'excursió a la muntanya i s'ha banyat molta estona al riu o a la platja i l'aigua era molt freda, o hem anat a la neu, pot patir-lo també. Així doncs, la conclusió és que les causes d'aquesta síndrome són l'alt exercici físic i el fred. Els científics britànics també van apuntar un factor genètic que propiciava que la síndrome es desenvolupés. Normalment no provoca dolor a l'animal, però sí estrés, ja que no es pot comunicar. 

 

El remei per curar aquesta síndrome és ben fàcil: repòs, i administrar calor local un parell de cops al dia durant cinc o deu minuts cada cop. Si notem que el nostre gos també pateix dolor, el nostre veterinari ens pot receptar algun analgèsic. És important, però, que sempre portem el gos al veterinari si notem que no mou la cua, ja que podria també ser que ha patit una fractura fent algun moviment brusc. En definitiva, si el nostre gos pateix la síndrome de la cua freda no cal patir excessivament, perquè amb el tractament explicat en uns cinc o vuit dies tornarà a moure la cua amb normalitat.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris