El murcià que ha falsificat milions d'euros en tretze anys

En va fabricar durant anys i el van enganxar mentre feia un repartiment amb bicicleta

La imatge dels bitllets falsos, a l'esquerra, i els de debò, a la dreta. | El Mundo.

La imatge dels bitllets falsos contraposats als reals és sorprenent. Sabríeu dir quins dels bitlets de la imatge són falsos i quins no? La resposta és que els de l'esquerra no són bons i els de la dreta, sí. Aquesta és la història de Juan Pedro González, un murcià que al llarg de tretze anys va falsejar tot tipus de bitllets d'euro i els va posar en circulació, acumulant una activitat delictiva irrefrenable. El van detenir tres vegades: el 2007 li van confiscar vuit milions d'euros, el 2011 va ser un milió i mig i aquest mes de juliol va ser detingut amb un altre milió i mig més.

Els bitllets de 10, 20, 50 i 100 euros en circulació estan ja per tot Europa. La policia se sorprèn de la increïble capacitat de González per imitar els bitllets de forma minuciosa.

Recorden que, en irrompre a casa seva, van descobrir que es tractava d'un individu peculiar, marcat per una estricta mania: tenia el seu taller extremadament ordenat, va besar a la mà als agents disculpant-se quan el van detenir, i fins i tot el seu armari de camises es regia per ordre de color.

El Mundo explica la història de manera detallada.


Comentaris

envia el comentari