ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

El terrorista de Niça va enviar un missatge minuts abans de l’atemptat

El missatge deia «Porta més armes»

La policia francesa ja ha detingut a quatre persones més. Foto: Cedida.

Un quart d’hora abans de l’atemptat de Niça, el seu autor, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, va enviar un missatge de text al seu interlocutor, segons ha confirmat el diari El País. El missatge que es va enviar a les 22.27 hores de la nit, demanava «Porta més armes; porta-les d’aquí a 5 (se suposa que 5 minuts) a C». El receptor d’aquest missatge també ha estat identificat com a Choukri, un amic del terrorista que està detingut des de dissabte al matí. El missatge va ser enviat des del telèfon mòbil de Lahouaiej Bouhlel, ja que la policia el va trobar a la cabina del camió després que la policia matés a trets al terrorista. El receptor d’aquest SMS va ser el seu amic i amb el qual cometia petits delictes comuns.

Després que la policia analitzes a fons el mòbil, una unitat especial antiterrorista de mig centenar d’homes va participar en l’operació per detenir a Choukri i tres amics més. Un d’ells va informar la policia que el terrorista s’havia radicalitzat en les últimes setmanes. Tot i això, malgrat les quatre detencions que es van produir davant de la sospita de què eren còmplices del terrorista, els investigadors creuen que no es tracta d’una cèl·lula gihadista ni tenen res a veure amb activitats terroristes, sinó únicament amb delictes comuns. Cal destacar que abans de cometre el crim, el terrorista va passar dues vegades per la zona de l’atemptat amb el camió i va ser el moment quan va enviar el missatge. A més, les forces de seguretat especials han detingut aquest diumenge dues persones més, un home i una dona, de l’entorn del terrorista.  En total són set els arrestats, entre els quals hi ha l’exdona del terrorista que estava en tràmit de divorci per maltractament.

L’Estat Islàmic es va responsabilitzar de l’atemptat aquest dissabte i va qualificar al terrorista com un dels seus soldats. El govern francès creu que el terrorista, que no era religiós practicant, va experimentar un procés de radicalització molt ràpid probablement a través d’Internet. A més, el grup gihadista ha difós a través dels seus habituals canals un vídeo en què inclou imatges dels atemptats com els de Brussel·les, Orlando i Niça. Cal afegir que als hospitals francesos segueixen ingressats 85 ferits, 18 d’ells en estat crític, segons ha informat aquest diumenge Marisol Touraine, la ministra de sanitat.


Comentaris

envia el comentari