El torero murcià Pablo Belando, molt greu després d'una banyada a Las Ventas

Els fets van passar aquest diumenge

El murcià Pablo Belando, ferit pel segon vedell d'ahir a Las Ventas, va haver de ser intervingut a la infermeria de la plaça d'una triple cornada, de pronòstic molt greu, la més severa, la que afecta el tòrax dret, «amb penetració en cavitat toràcica, fractura costal i important contusió pulmonar », segons estableix l'informe mèdic.

Segons expliquen els metges, el seu pronòstic és molt greu, ja que presenta 3 ferides per banya de bou, una d'elles li ha afectat el pulmó, una altra a la cama dreta 20 centímetres amb dues trajectòries i una tercera al gluti, de 10 centímetres. El noveller té danyat el múscul del bessó intern i la cara interna de la cama dreta. El comunicat mèdic, que signa el doctor Màxim García Padrós, recull el següent: «tres ferides per banya de toro, una a cara posterior del tòrax dret, que produeix fractura costal, penetrant en cavitat toràcica. Es realitza toracotomia, evidenciant-hemoneumotórax i important contusió pulmonar en el lòbul inferior dret. Es procedeix a col·locació de tub endotorácic».

Segons recullen diversos mitjans, l'informe també indica «una altra ferida més en el gluti dret de 10 centímetres, que produeix destrossa en múscul gluti major; i una altra al terç superior, cara interna de la cama dreta de 20 centímetres, amb dues trajectòries: una ascendent i una altra cap avall, que produeix destrosses en múscul bessó intern ».


Comentaris

envia el comentari