rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El transport públic de Barcelona, una barrera per als minusvàlids

Denuncien barreres físiques al metro, l'autobús i els trens

Una dona accedeix amb cadira de rodes a un autobús.

 

Les persones amb mobilitat reduïda tenen veritables problemes per accedir al transport públic de Barcelona. Així ho denuncien diversos col·lectius que donen veu a les persones descapacitades i que recullen les seves queixes. Denuncien, en un reportatge que publicava aquest dilluns "La Vanguardia", que sovint s'han d'esperar a agafar altres autobusos urbans perquè n'hi ha alguns que, tot i estar adaptats a les seves necessitats, compten amb plataformes que fallen i que impedeixen la seva entrada als busos. I el passa tant als de TMB com als privats. Condemnats a perdre temps viatjant amb aquest mitjà, les dificultats no varien si escullen el metro o el tren.

 

L'espai que hi ha entre l'andana i el vagó del metro és un altre dels maldecaps amb què es troben els usuaris amb mobilitat reduïda. Tot i que algunes de les estacions si que inclouen sistemes per salvar aquest «gap», el cert és que encara no s'ha implementat a tot arreu. Sí que es cert que en el 90% dels casos hi ha accessos a l'andana via ascensor. 

 

Molt pitjor és el cas de la Renfe. La diferència d'alçada entre les andanes i els combois sol ser salvada per la via d'unes escales, que provoquen que, molts cops, les persones amb mobilitat reduïda hagin de «donar per impossible» el fet de ser-ne usuaris. És per tots aquests obstacles que reclamen eliminar d'una vegada per totes les barreres que els impedeixen desplaçar-se de manera tranquil·la.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris