▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Els Bombers salven tres escaladors que havien quedat atrapats en una paret de Mont-rebei

Hi han intervingut efectius dels GRAE

Imatge del salvament. Foto: Bombers de la Generalitat.

Efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de Cerdanyola i la Seu d'Urgell han rescatat aquesta matinada tres escaladors que s'havien quedat atrapats a la paret de Catalunya del congost de Mont-rebei. Els tres homes, que estan bé de salut, estaven a 50 metres de terra i no podien ni pujar ni baixar, de manera que poc abans de les onze de la nit van trucar als serveis d'emergència per demanar ajuda. L'operació per rescatar-los s'ha hagut de fer per terra perquè a la nit no s'activa l'helicòpter i tot l'operatiu s'ha allargat més de vuit hores. Els GRAE han rebut el suport de bombers voluntaris del parc d'Àger (Noguera).

  

Barcelona

La impossibilitat d'activar l'helicòpter de nit ha fet que el rescat s'hagi allargat tota la nit. Els bombers han localitzat els escaladors a les quatre de la matinada després d'haver caminat una hora i mitja fins al lloc on s'havien quedat atrapats. Cinc efectius tècnics del GRAE han participat a les maniobres per baixar-los , que s'han allargat durant una hora més. Els bombers han acompanyat els escaladors fins al pàrquing de Pont de Montanyana (Osca) on tenien el cotxe i fins a quarts de vuit no han arribat al parc d'Àger per tornar després als seus respectius parcs.

Segons Balaguer, els rescatats estaven bé de salut però una mica deshidratats. En aquest sentit, ha recordat que sempre que se surti a fer una activitat d'aquesta mena cal portar aigua, roba d'abric i assegurar-se que les condicions meteorològiques seran bones.

Rescat d'una noia a la Vall de Boí

Aquest dissabte al matí els Bombers han rescatat una noia que s'ha fet un cop a l'esquena quan ha relliscat i ha caigut a la zona de les agulles de Comalastorres, a la Vall de Boí. S'ha activat l'helicòpter dels GRAE i una ambulància l'ha traslladat a l'hospital de Tremp.


Comentaris

envia el comentari