Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els consells de la CIA perquè no us robin quan aneu de vacances

Els publica un diari especialitzat en economia

El turisme pot ser un dels blancs dels furts i altres delictes. Foto: El Tribuno

 

Amb l'arribada del bon temps i la proximitat de l'estiu, s'acosta l'època d'agafar vacances. Un agent de la CIA ha donat diversos consells sobre com mantenir-vos segurs en un país estranger i evitar esglais com atracaments o robatoris. Els publica el diari Business Insider i els recollia aquest dimarts el digital El Confidencial.

 

 

Així doncs, si teniu previst un viatge en les properes setmanes o mesos, preneu nota d'aquests consells: 

 

1. Portar una cartera falsa, amb imitacions de targetes de crèdit, i bitllets i monedes de poc valor, pot ser un bon recurs per donar al lladre en cas que patiu un atracament. Donar gat per llebre als lladres és una tasca difícil i que necessita sang freda, però aquest pot ser un bon truc si en sou capaços.

 

2. Pots de cremes, vaselines o fins i tot pasta de dents poden ser espais perfectes, i gens comuns, per a guardar-hi els vostres diners i que puguin passar desapercebuts si teniu un espant.

 

3. Si us voleu sentir segurs als avions, viatjar a la part del darrere és important per controlar la resta dels passatgers. Intenteu deixar les maletes a llocs accessibles, i si la nau ofereix aquest servei, estigueu pendents del punt del mapa on es troba el vol.

 

4. Posar una enganxina de «fràgil» a la nostra maleta garanteix que, als aeroports, siguin les primeres que passin per la cinta. Això farà que les tinguem més controlades i que ens estalviem temps a l'aeroport, de passada.

 

5. Cal mirar de passar desapercebut a l'hotel, intentar controlar el pla d'evacuació, evitar la primera i la darrera planta i d'altres consells que us explicàvem aquí fa uns dies.

 

6. Mireu de donar el vostre nom de pila quan utilitzeu taxis, sense donar el cognom i tampoc sense inventar-vos un nom que us podria delatar si us heu d'identificar.

 

7. Segons la ciutat, intenteu fer servir només taxis que us recomani el vostre hotel. Segrestos, atracaments o estafes són molt delictes molt comuns en falsos taxis d'algunes ciutats.

 

8. Porteu les claus a la mà quan hàgiu d'obrir algun vehicle o alguna casa. Parar per obrir ens pot fer vulnerables a un atac.