Els llocs abandonats més impressionants de l'Estat (I)

'Escapadarural.com' ha seleccionat els 18 espais més espectaculars

La pàgina web Escapadarural.com ha seleccionat un total de divuit llocs de l'Estat que, després de ser abandonats, segueixen essent espais impressionants. Aquí us deixem els nou primers:

Vaixell Fantasma. Foto: Pedro López Batista.

El vaixell fantasma de Fuerteventura. L' S.S. Amèrica va trencar-se per la meitat i la seva tripulació va haver de ser salvada amb helicòpter. A causa d'un fort temporal, el 1994 va ancorar-se a la costa canària tot i haver-se convertit ja en un dels transatlàntics més luxós dels Estats Units. Aquí teniu més detalls.

Torre Salvana. Foto: Joan Padilla Roig.

— El Castell de l'Infern de la colònia Güell. Es tracta de la Torre Salvana, una construcció que ja vam analitzar a Catalunya Paranormal, en aquest enllaç podeu conèixer tota la informació.

Belchite. Foto: kurtxio.

— Belchite. Les restes del poble són part de patrimoni històric espanyol. En quinze dies, més de 5.000 persones van perdre-hi la vida durant la Guerra Civil, l'any 1937. Situat a uns cinquanta quilòmetres de Saragossa, ha quedat des de llavors com a escenari de pel·lícules.

Ekai. Foto: David González.

L'antiga serraria d'Ekai. Irati S.S. va fundar la serraria d'Ekai, avui abandonada. Des del lloc es processava la fusta i es carregava en un tren. Quan el 1990 va tancar portes, el Govern de Navarra va preveure-hi posar-hi museus, espais culturals... Convertir-ho en una zona de turisme però tot, de moment, segueix només sobre el paper.

Fàbrica d'armes. Foto: Pedro Rufo.

— Una antiga fàbrica d'armes. Estava ubicada a Orbauzeta i va estar en marxa durant deu anys, fins al 1884. Era una zona de conflicte a la frontera amb França. Es creu que al voltant d'unes 150 famílies van desplaçar-se a viure al lloc durant l'activitat de la fàbrica.

Fuerte de San Cristóbal. Foto: Turismo de Navarra.

— Fuerte de Sant Cristòbal: la fuga més gran de presos d'Espanya. L'any 1938 van fugir gairebé 800 presos republicans i en van caure 220 en l'intent. Es troba a Ezkaba, Artica.

Preventori. Foto: Quique Andrade.

Preventori antituberculós d'Aigües. En aquest municipi alacantí es troba el preventori que es va reconvertir després de ser un hotel balneari, Hi han crescut múltiples llegendes al voltant d'investigacions esotèriques.

Canto de Pico. Foto: Juan Jesús González.

El Canto de Pico, residència de Franco. Sembla de pel·lícula i està amagada a Torrelodones. És un lloc tètric que espanta pel seu passat. Durant la Guerra Civil va ser conquerit pels republicans i va ser regalat a Franco. Es va deixar pedres per incendis i abandonaments.

Colònia de Santa Eulàlia. Foto: Benya Acame.

— Colònia de Santa Eulàlia. Va ser seu del conegut «socialisme utòpic». Una comunitat va instaurar-s'hi i organitzada va arribar a ser gairebé autosuficient. Compta amb un teatre, dues fàbriques, una administració de correu, jardins, escoles, un casino i biblioteca, entre d'altres. Es troba entre Sax i Villena, a Alacant.


Comentaris

envia el comentari