Els llocs abandonats més impressionants de l'Estat (II)

'Escapadarural.com' ha seleccionat els 18 espais més espectaculars

La pàgina web Escapadarural.com ha seleccionat un total de divuit llocs de l'Estat que, després de ser abandonats, segueixen essent espais impressionants. Aquí us deixem els nou segons, els primers els podeu veure aquí:

El poble. Foto: Josean.

El poble d'Escó. És la història d'una expropiació dels anys setanta. El municipi va haver de ser abandonat per la creació d'un embassament, el de Yesa.

Monestir de Sant Pere. Foto: Salvador García de Miguel.

Monestir de Sant Pere d'Arlanza. Al seu claustre ha nascut un arbre de setze metres d'alçada i cent anys però l'edifici en té 1.100. Funcionava fins al 1835 i es troba a Hortigüela, Burgos.

Estació de Canfranc. Foto: Joan Andrés López.

— Estació de Canfranc. L'estació de tren abandonada unia Espanya amb França, travessant els Pirineus. Es va inaugurar el 1928 i es preveu que s'habiliti per a visites turístiques.

Cobera d'Ebre. Foto: Enfo.

Corbera d'Ebre. El poble va quedar arrasat després de la guerra. Amb la Batalla de l'Ebre, el 1938, es van perforar façanes i es van destruir carrer amb bombes. En la zona hi destaca el silenci de la vella església de Sant Pere.

Imatge de la zona. Foto: José Miguel Martínez.

Les canteres d'Hontòria. D'aquesta muntanya, a Hontorio de la Cantera, se'n van treure les pedres que avui en dia constitueixen la catedral de Burgos. En canvi, al seu interior no hi ha res, una història oblidada. En el passat va ser una mina rica i agitada. Durant la guerra, els franquistes van utilitzar-la com a magatzem d'armes i munició però la zona va quedar abandonada totalment el 1998.

Imatge de l'illa. Foto: Turisme de Chiclana.

— L'illa abandonada de Chiclana. Sancti Petri va ser un poble de pescadors de Càdis. Es va convertir en brutícia quan als setanta va arruïnar-se i les famílies la van abandonar. El 2010, l'Ajuntament de Chiclana es va comprometre a construir-hi hotels, habitatges i altres opcions culturals.

Moya. Des de Moya es veia, perfectament, un ampli territori de Terol i València. Era una vila medieval, ben situada, a més de 1.100 metres d'altitud. Va quedar abandonada el 1950.

Palau dels Gosàlvez. Situat a Albacete, va tenir el seu millor moment a principis de 1902 però amb la caiguda dels Gosàlvez, el 1960. El 2006 es va comprar per construir-hi un hotel però continua fent por.

El sanatori. Foto: lucsofusco.

— El sanatori de Cesuras. Els malalts de tuberculosi hi havien d'ingressar en aquest sanatori de no ser perquè sempre va estar buit. Es va construir el 1920 a Oza-Cesures, a la Corunya, però es va paralitzar l'obre el 1931. Del bosc del voltant en queda poc, tot està gelat.


Comentaris

envia el comentari