Els marines expliquen com sobreviure en l'aigua i no ofegar-se

El més important és controlar la respiració

Imatge dels marines a l'aigua. | US Navy
 

Molta gent té por d'ofegar-se però per exemple hi ha gent que aquesta preparada per a això. Un d'aquests exemples són els marines i és que estan preparats per a les situacions més extraordinàries. Per un marine, morir ofegat és una causa bastant freqüent de mort. Per això, Clint Emerson, un marine va escriure un llibre sobre els tipus d'habilitats vitals que es requereixen per entrar a l'O.S. Navy (les força navals d'Estats Units i una de les coses que Clint explica és com actuar si és que alguna vegada t'estàs ofegant.

D'aquesta manera a Upsocl, s'explica que per sobreviure en l'aigua és controlar la respiració: «Amb els pulmons plens d'aire, el cos humà flota, així que inhalar de manera profunda i exhalar ràpidament és la clau. Surar en aigua dolça és més difícil, però segueix sent possible. Entrar en pànic, la qual cosa pot portar a la hiperventilació, és l'enemic número u de la supervivència».

Mantenir una bona posició del cos és una tasca difícil però recuperar la posició sempre és una opció. Per exemple, si esteu en aigües profundes, us heu d'enfonsar i sortir a la superfície per inhalar aire i de nou tornar al fons per sortir una altra vegada a flotació. D'altra banda si voleu sobreviure en aigües turbulentes i no toqueu fons la millor opció és la rotació del cos. Segons explica Emerson, la idea és seguir desplaçant-se per ser capturat per un mariner que vagi a terra ferma o arribar a un lloc on es pugui estar tranquil.

Imatge de les técniques. | Cedida.


Comentaris

envia el comentari